Όπως παρουσιάστηκαν χθες κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του στο "Λιμανάκι"
Καλαφάτης: Οι δέκα αρχές λειτουργίας του Δήμου
Πολιτική
13/04/2014 | 14:32

1.  Σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος

Η Κεφαλονιά είναι παγκοσμίως γνωστή τόσο για την παλαιότερη, όσο και για τη νεώτερη ιστορία της. Είναι γνωστή από τη μετανάστευση και τη ναυτιλία της. Επίσης από τους Κεφαλονίτες που διέπρεψαν και διαπρέπουν στον πνευματικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια η Κεφαλονιά βρίσκεται στη λίστα των ελκυστικότερων τουριστικών προορισμών. Ο Δήμος, λοιπόν, πρέπει να γίνει ένα διεθνές υπόδειγμα αυτοδιοίκησης αντάξιο της φήμης του νησιού μας. 

2.  Οικονομική Εξυγίανση 

Ο Δήμος πρέπει να είναι βιώσιμος. Παλιά και νέα χρέη πρέπει να μπουν σε πορεία ρύθμισης και διευθέτησης. Δύο φορές παρέλαβα τον Δήμο Αργοστολίου με χρέη, δύο φορές τον παρέδωσα με πλεόνασμα.

3.  Διαφάνεια

Η  διαφάνεια ήταν και είναι απαράβατη Αρχή στην πολιτική μου πορεία. Στόχος: Ουδεμία οικονομική συναλλαγή επιλήψιμη και αδιαφανής.

4.  Αποκεντρωμένη Λειτουργία

Ο ένας Δήμος του νησιού οφείλει να «αναπτύξει» την περιφέρειά του και όχι να την «πνίξει». Στο όνομα του συνδυασμού μας αποτυπώνουμε την πρόθεσή μας για την αποκεντρωμένη και αποτελεσματική λειτουργία του.

5.  Συμμετοχή των Δημοτών

Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή πρέπει να ηγούνται της πολιτικής συμμετοχής των πολιτών. Η παρουσία τους στα χωριά και τις πόλεις, η ανοικτή συνεργασία με τα σωματεία και τις παραγωγικές τάξεις, οι ανοικτές συνελεύσεις, είναι πολιτική προτεραιότητα.

6.  Αξιοκρατία 

Για μας, ημέτεροι και υμέτεροι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι στους κατάλληλους ρόλους.

7.  Ετοιμότητα – Αποτελεσματικότητα

Στο «σφιχτό» οικονομικό περιβάλλον κερδίζει ο έτοιμος και ο αποτελεσματικός. Δήμος σε εγρήγορση είναι Δήμος ανταγωνιστικός.

8.  Αλληλεγγύη

Η Αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη. Η Αλληλεγγύη είναι η βασική συνιστώσα μιας ανθρώπινης και πολιτισμένης κοινωνίας. Ο Δήμος συντονίζει και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία τοπικών δικτύων αλληλεγγύης, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς (Εκκλησία, εθελοντικές ομάδες, επαγγελματικές ενώσεις, σωματεία, συλλόγους).

9.  Πολιτισμός – Ποιότητα Ζωής

Ο πολιτισμός και η ποιότητα ζωής καθορίζουν το «Ευ Ζην». Η πνευματική αναγέννηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι η ανάγκη της ζωής.

10.  Ορθή Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου 

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο πολιτικός καθρέφτης της Κεφαλονιάς. Οφείλει να είναι ανοικτός δημοκρατικός χώρος ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Δεν είναι αρένα ανούσιων και ευτελισμένων αντιπαραθέσεων. Είναι χώρος Σύνθεσης και όχι Αποσύνθεσης. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι ο ψόγος του νησιού, οφείλει να είναι το καύχημά του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer