Τα πλαστικά σκουπίδια που πλέουν στις θάλασσές μας αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα για την άγρια ζωή αλλά και απειλή για την υγεία μας.
Καθαρισμός στις Μηνιές για την Ημέρα των Ωκεανών
Οικολογία
08/06/2014 | 17:56

Για να γιορτάσει την ημέρα των Ωκεανών, η εθελοντική ομάδα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Wildlife Sense διοργάνωσε χθες τον καθαρισμό της παραλίας Σπάσματα στις Μηνιές. Η συγκεκριμένη παραλία είναι μια από τις λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου σημαντικές παραλίες για την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά. Κάθε χειμώνα ξεβράζονται από την θάλασσα εκατοντάδες μπουκάλια, είδη συσκευασίας και άλλα κυρίως πλαστικά αντικείμενα, ενώ στην παραλία βρέθηκαν και ένα τμήμα ψυγείου και μια φιάλη πυρόσβεσης.
Τα πλαστικά σκουπίδια που πλέουν στις θάλασσές μας αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα για την άγρια ζωή αλλά και απειλή για την υγεία μας. Αν και αρκετά πλαστικά είδη φαίνεται να διαλύονται στην θάλασσα, στην πραγματικότητα δεν αποσυντίθενται αλλά διασπώνται σε πολύ μικρά κομμάτια που δύσκολα φαίνονται με το μάτι. Αυτά τα διαλυμένα πλαστικά συλλέγονται από οργανισμούς που τρέφονται φιλτράροντας το θαλασσινό νερό. Μεγαλύτερα ψάρια τρώνε αυτούς τους οργανισμούς, και τα διαλυμένα πλαστικά ανεβαίνουν στην τροφική αλυσίδα φτάνοντας μέχρι και στον άνθρωπο. Πριν ακόμη διαλυθούν όμως, τα πλαστικά απειλούν και τις θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες τα τρώνε νομίζοντας πως είναι τσούχτρες ή άλλες θαλασσινές νοστιμιές. Γι’αυτό είναι σημαντικό να μην πετάμε σκουπίδια στις θάλασσες και να μαζεύουμε όσα ήδη βρίσκονται εκεί με κάθε ευκαιρία.
Ευχαριστούμε τους λουόμενους και τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν στην συλλογή των σκουπιδιών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer