Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας με σπιτικό σιρόπι καφέ
Κέικ σοκολάτας με σπιτικό σιρόπι καφέ
Μαγειρική
14/01/2015 | 17:48
Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας με σπιτικό σιρόπι καφέ.
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 115 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 115 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
Για το σιρόπι καφέ:
- 450 γρ. δυνατός καφές φίλτρου
- 180 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λικέρ με γεύση καφέ
- 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την κανέλα ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Kρατάμε το ¼ από το σιρόπι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο, όταν είναι και τα δύο ζεστά.
Εκτέλεση για το σιρόπι καφέ:
- Βράζουμε τον καφέ, την ζάχαρη, την κανέλα και το λικέρ για 2 λεπτά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ