Παρά το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί, υπάρχουν πολλοί τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι τους στην Κεφαλονιά με μια σύντομη εκδρομή στη Ζάκυνθο
Ικανοποιητική η κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου – Κεφαλονιάς
Τουρισμός
02/08/2016 | 10:42

Ικανοποιητική είναι μέχρι στιγμής η επιβατική κίνηση της γραμμής από Ζάκυνθο προς Κεφαλονιά και από Κεφαλονιά προς Ζάκυνθο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ναυτικού και ταξιδιωτικού πράκτορα ΚώσταΧιώνη, ο οποίος έχει την ευθύνη του πλοίου ΒΑΣΟΣ Κ που πραγματοποιεί τα δρομολόγια αυτά από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη.

Παρά το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί, υπάρχουν πολλοί τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι τους στην Κεφαλονιά με μια σύντομη εκδρομή στη Ζάκυνθο, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν τις διακοπές τους στο γειτονικό μας νησί.

Ένα χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου είναι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων Τουριστών, ενώ ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνισή του το μεγάλο κύμα των Ιταλών που κάθε Καλοκαίρι «επιλέγει» την συγκεκριμένη γραμμή για μια μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή στο γειτονικό μας νησί.

Η αύξηση της ζήτησης από Ιταλία, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο οπότε και πυκνώνουν και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το Μπάρι και το Πρίντεζι.

Σημαντική τέλος είναι η κίνηση από τους τουρίστες των Ανατολικών Χωρών που ενδιαφέρονται για την Κεφαλονιά, ενώ αρκετοί είναι και οι Ασιάτες, οι οποίοι όμως φαίνεται να προτιμούν περισσότερο τη Ζάκυνθο και φυσικά το …Ναυάγιο.

Τέλος, ο κ. Χιώνης υπογράμμισε πως για ακόμη ένα Καλοκαίρι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των υποδομών, με αποτέλεσμα η εικόνα τόσο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών όσο και της Πεσσάδας στην Κεφαλονιά να παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Ευτυχώς, ειδικά φέτος δεν υπήρξαν άσχημες καιρικές συνθήκες, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την συχνή ακύρωση δρομολογίων για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: ermisnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer