Με ιδιαίτερη τιμή ο Αλέξανδρος Παρίσης, και ο Βαγγέλης Κεκάτος υποδέχθηκαν το Ιαπωνικό Κινηματογραφικό Συνεργείο
Ιάπωνες κινηματογραφούν την Κεφαλονιά
Τουρισμός
02/05/2014 | 16:49

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, και ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος υποδέχθηκαν το Ιαπωνικό Κινηματογραφικό Συνεργείο ,που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό documenter για την Κεφαλονιά.
Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή αφορά ντοκιμαντέρ τουριστικού περιεχομένου με σκοπό να αναδείξει τουριστικούς προορισμούς, που θα μπορούσαν να επισκεφθούν οι Ιάπωνες τουρίστες.
Τα τοπία, τα αξιοθέατα και οι παραδόσεις ενός τόπου μεταφέρονται στην μικρή οθόνη μέσα από τα μάτια μίας πολύ γνωστής γιαπωνέζας ηθοποιού, της κας Naruta Yasumi, η οποία ταξιδεύει, γνωρίζει ντόπιους κατοίκους και μαθαίνει τις παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου.
Για τη σεζόν 2014-15, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής επέλεξε να κινηματογραφήσει και να δημιουργήσει ένα ωραίο τουριστικό αφιέρωμα στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς.

drogarath
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την πρώτη εβδομάδα του Μάιου από το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο BS-TBS. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο συγκαταλέγεται μεταξύ των 3 μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων στην Ιαπωνία, με επίπεδο τηλεθέασης να ξεπερνά τους 10εκ. τηλεθεατές σε καθημερινή βάση.
Τα γυρίσματα έγιναν στη Μελισσάνη και στη Δρογκαράτη, όπου εδώ συμμετείχε και ο Πιέρρος Γεωργάτος, καθώς τους μάγεψε με τις μελωδίες του μαντολίνου του σε συνδυασμό με την υπέροχη ακουστική που έχει το σπήλαιο , στο Μύρτο , στον Αίνο , στο κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας Κatelios Group for the Research and Protection of Marine and Terrestrial Life (καταλυτική η συνδρομή της κα. Κατερίνας Ξενοπούλου), στην Παραλία του Αργοστολίου, όπου είδαν και τη θαλάσσια χελώνα και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ντόπιους ψαράδες αλλά και κατοίκους του Αργοστολίου , τον κ. Σκλάβο Παναγιώτη που κατασκευάζει παραδοσιακά μαντολίνα και τους μίλησε για τον τρόπο κατασκευής αυτών, αλλά και για το πως συνδέεται η Κεφαλονιά με το μαντολίνο. Επίσης επισκέφτηκαν ένα παραδοσιακό τυροκομείο και είδαν πως φτιάχνεται η Κεφαλονίτικη Φέτα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν σε μία παραδοσιακή”Στάνη” (ευχαριστούμε τον κ. Αριστοτέλη Τζωτζάτο) για να δουν την εκτροφή των ζώων. Επισκέφτηκαν επίσης ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο(Melissinos Winery),όπου τους ενημέρωσαν για το μεσογειακό κλίμα του νησιού, που ενισχύει την ανάπτυξη των αμπελιών και τις ποικιλίες αυτού. Τέλος πήγαν στο μνημείο Πεσόντων Ιταλών , τις Καταβόθρες , το Μακρύ και πλατύ Γιαλό, το Αργοστόλι και τη Λειβαθώ.
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, θα λέγαμε ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για τη θετική προβολή του νησιού στην Ιαπωνία και την ενίσχυση του τουρισμού.
Πέρα από τις παραλίες, τα τοπία και τα αξιοθέατα, σκοπός του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι να αναδειχθεί η γαστρονομία, η θρησκεία, οι παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να τους προδιαθέσει να επισκεφθούν το νησί.
Η Τουριστική Επιτροπή ευχαριστεί εγκάρδια όλους όσους συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του εξαιρετικού documenter και ιδιαιτέρως το Ταξιδιωτικό Γραφείου Katsouris, Travel & Yachting Services, που επιμελήθηκε όλη την ταξιδιωτική φροντίδα του Κινηματογραφικού Συνεργείου.

Griechische Zentrale für Fremdenverkehr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer