Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησε τη Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ήταν η ενδυνάμωση της "διεθνούς εικόνας του Νησιού"
Η διεθνής εικόνα της Κεφαλονιάς
Τουρισμός
30/04/2014 | 18:33

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησε τη Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ήταν η ενδυνάμωση της “διεθνούς εικόνας του Νησιού”.

Αυτό θεωρήθηκε βασική προτεραιότητα για το Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση και τους Συνεργάτες του, διότι συνδέεται στενά με το δείκτη επισκεψιμότητας στην Κεφαλονιά, αφού επηρεάζει το επίπεδο ενδιαφέροντος των κατοίκων του εξωτερικού στη διαδικασία επιλογής του τόπου των διακοπών τους.

Η ξεχωριστή αυτή ενότητα αναπτύχθηκε πολλές φορές αναλυτικά από τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, έτσι ώστε να συνδυαστεί η προβολή με τις δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης, όπου υπάρχει, αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν ταξιδιωτικά ερεθίσματα σε χώρες, που εν δυνάμει πρόκειται να συνδεθούν.

Στην προσπάθεια αυτή συνεργαστήκαμε με ειδικούς δημοσιογραφικούς Ταξιδιωτικούς Συμβούλους, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά πρακτικά αποτελέσματα.

Επίσης αναπτύξαμε ειδικές δράσεις προβολής σε τόπους όπου γίνεται για πρώτη φορά αεροπορική σύνδεση, ακριβώς για να δυναμώσουμε το ενδιαφέρον επισκεψιμότητας από τη συγκεκριμένη περιοχή. Πχ εκδηλώσεις προβολής και συνεργασίας με την Τοσκάνη (Ιταλία) για να ενισχύσουμε την γραμμή Pisa – Argostoli ή συνεργασία με το Δήμο Βενετίας για να ενισχυθεί η γραμμή Bergamo – Argostoli ή συνεργασία με τη Ρωσία (Sergey Posad) για την ανάπτυξη της Θρησκευτικής Περιήγησης.

Επιπλέον, αναπτύξαμε διασυνδέσεις με τη Γερμανία (Rhein Neckar Kreise) για να δημιουργήσουμε πολυποίκιλο ενδιαφέρον στη Γερμανική Αγορά.

Στα πλαίσια αυτά είχαμε και την παρουσία και συμμετοχή Πολιτιστικού Συλλόγου (Μέρμηγκας) σε εορταστικές Εκδηλώσεις στη Γερμανία.

Παράλληλα ξεκινήσαμε συνεργασία με Πρεσβείες ξένων Χωρών (Κίνα, Ρωσία,  Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισραήλ, Σερβία κλπ) στην Ελλάδα, έτσι ώστε μέσω των Διπλωματικών Ταξιδιωτικών , Πολιτιστικών και Εμπορικών Ακολούθων να προβληθεί η Κεφαλονιά στα κράτη τους.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Πρεσβεία της Κίνας, όπου ήδη άρχισαν εξαγωγές τοπικών προϊόντων   και της Ρωσίας, με την οποία ήδη υπάρχει αεροπορική σύνδεση με το Νησί,  και συμπεριελήφθη η Κεφαλονιά στις Εκδηλώσεις της Ρώσικης Εβδομάδας στο Ιόνιο.

Τέλος σημειώνουμε την σημαντική συνεργασία με Πρεσβείες Ασιατικών Χωρών (Ταϊλάνδη, Κορέα, Βιετ-Ναμ, Ινδονησία) για να συμπεριληφθεί και το Νησί μας στους τόπους ενδιαφέροντός τους για την Ελλάδα.

Η “Ισχυρή Κεφαλονιά” γίνεται ισχυρότερη με διεθνείς Συνεργασίες.

Η απόφαση για περαιτέρω αξιοποίηση της “διεθνούς εικόνας του Νησιού μας” – δική σας Απόφαση !

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

(Πολιτισμού – Τουρισμού)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer