Ο Περιφερειάρχης στέλνει το πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Θόδωρος: «Το ΠΕΠ Ιονίων 2014-2020 δεν καλύπτει τις ανάγκες»
Πολιτική
18/11/2014 | 09:55

 Το νέο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα των Ιονίων Nήσων για τη χρονική περίοδο 2014-2020 συζητήθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λευκάδα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το σχέδιο θα κατατεθεί με τη δική του υπογραφή ώστε να ανοίξουν εγκαίρως οι πηγές χρηματοδότησης, παρά τη ρητή του διαφωνία με τον προσανατολισμό του προγράμματος.

Ο Θ. Γαλιατσάτος κατέθεσε ενώπιον του Π.Σ. τις κατευθυντήριες γραμμές της ΑΝ.Α.Σ.Α σχετικά με το ΠΕΠ Ιονίων 2014-2020, επισημαίνοντας ότι το προς έγκριση πρόγραμμα δεν καλύπτει  τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της οικονομίας του Ιονίου .

Η περιφερειακή αρχή επιφυλάσσεται να τροποποιήσει το πρόγραμμα αυτό, αφ ενός στην φάση έγκρισης των επιμέρους μελετών  και αφ ετέρου στην μεσοπρόθεσμη προοπτική της επίσημης αναθεώρησης του.

Στα υπόλοιπα θέματα στην ημερήσια διάταξη το Σώμα ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά, όσον αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός σταθμός ισχύος 6 ΜW στη θέση Ευμορφία ΙΙ ( Βρόυσκα-Βρόχωνας ) Δ.Κεφαλληνίας, Π.Ε Κεφαλληνίας ενώ κατά πλειοψηφία ενέκρινε την  έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού εσόδων –εξόδων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του 3ου τριμήνου οικονομικού έτους 2014.

Περιφερειάρχης: Ημέρα αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά.

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα του νοσοκομείου της Λευκάδας ενώ στην αίθουσα συνεδριάσεων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος  του εργατικού κέντρου Λευκάδας, ο δήμαρχος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του νησιού ενώ το Π.Σ ομόφωνα  αποφάσισε να εκφράσει την αγωνιστική του συμπαράσταση στα αιτήματα του σωματείου  εργαζομένων στο νοσοκομείο, αιτήματα που όπως τονίστηκε αφορούν όλες της δομές υγείας της ΠΙΝ. Παράλληλα το συμβούλιο απαιτεί μεταξύ άλλων «αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας –πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό .

Με πρόταση του περιφερειάρχη αποφασίστηκε  ο καθορισμός της «ημέρας  αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας  υγεία στα Ιόνια νησιά»  κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν ο υπηρεσίες της ΠΙΝ, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας και θα κινητοποιηθούν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιφέρειας.

Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης

Εκτός ημερησίας διάταξης το συμβούλιο ενέκρινε:

  • Ομόφωνα την κατανομή πίστωσης 541.227 για την κάλυψη των δαπανών της ΠΙΝ που αφορούν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Κεφαλονιάς για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.
  • Κατά πλειοψηφία την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας από το Περιφ. ΚΕΚ Ζακύνθου
  • Ομόφωνα την πρόταση του περιφερειάρχη για τον ορισμό του ΔΣ του ΚΙΕ «Εύδοξος» όπου πρόεδρος θα είναι ο ίδιος ο περιφερειάρχη και μέλη οι:   Άκης Τσελέντης (καθηγητής – Δ/ντης γεωδυναμικού ινστιτούτου ), Νίκος Σολωμός καθηγητής  αστροφυσικός, Γιώργος Φανουράκης  (καθηγητής -Διευθυντής Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ), Αντώνης Καλλιβωκάς (Ένωση Φυσικών παράρτημα Κεφαλονιάς).
  • Κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της ΠΙΝ στο έργο «Λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης και ανάπτυξης και προώθησης των Κοιν.Σ.ΕΠ. και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας»

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer