Η επιστολή και το δελτίο τύπου της Π.Ι.Ν. σχετικά με την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη στηρίζονται με ευλαβική ακρίβεια στα κείμενα των αποφάσεων του Π.Σ.
Θόδωρος για kefaloniapress: “Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”
Πολιτική
29/07/2015 | 20:02

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που υπογράφεται από την “Συντακτική Ομάδα του  Kefalonia Press” επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

  1. Η επιστολή και το δελτίο τύπου της Π.Ι.Ν. σχετικά με την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη στηρίζονται με ευλαβική ακρίβεια στα κείμενα των αποφάσεων του Π.Σ.              

Μας προκαλεί μεγάλη  εντύπωση το γεγονός ότι η “ Συντακτική Ομάδα του Kefalonia Preess” δεν μπόρεσε (;) να διαβάσει όλο το κείμενο της απόφασης 159/2014 του Π.Σ.

Γιατί αν το έπραττε θα διαπίστωνε ότι στην προηγούμενη μόλις παράγραφο αναφέρεται ότι “….Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των Θιακών για ασφαλή, φθηνή, καθημερινή, ολοχρονική συγκοινωνία με Σάμη – Πάτρα……”.

Για την Ιστορία , το συγκεκριμένο εδάφιο αποτελεί μέρος του ψηφίσματος της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Ιθάκης το καλοκαίρι του 2014 το οποίο και αποδέχθηκε το Π.Σ.

Κατά συνέπεια η προσπάθεια του δημοσιεύματος αυτού να δείξει διάσταση ανάμεσα στην επιστολή του Περιφερειάρχη και τις αποφάσεις του Π.Σ. πέφτει στο κενό.

‘Αλλωστε υπάρχει και παλαιότερη απόφαση του Π.Σ. Το 2013 που επίσης ζητά την “….συνέχιση των δρομολογίων Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα απ’αυθείας και καθημερινώς………” .

Συμπέρασμα: με την σημερινή της διοίκηση η Π.Ι.Ν. εκπροσωπεί και υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα χωρίς καμμιά αμφισβήτηση και θα συνεχίσει να το κάνει. Σε πείσμα των κάθε είδους     συμφερόντων που έχουν μάθει να λυμαίνονται τον δημόσιο βίο.

  1. Η βιωσιμότητα μιας ακτοπλοϊκής γραμμής , μας απασχολεί ως Π.Ι.Ν. πάντα , δεν αποτελεί όμως  το κύριο η το μοναδικό κριτήριο για την υλοποίηση της. Κριτήριο βασικό για την Π.Ι.Ν. είναι το αναφαίρετο δικαίωμα των νησιωτικών περιοχών του Ιονίου και των κατοίκων τους για ασφαλή , φθηνή και σταθερή συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με αυτό το πλαίσιο η Π.Ι.Ν. διεκδικεί και εργάζεται για την επαναλειτουργία της γραμμής  Πάτρα– Σάμη- Ιθάκη.
  2. Η πρόταση της  Π.Ι.Ν. που διατυπώνεται με σαφήνεια στο από 28/07/2015 δελτίο τύπου αναφέρει :

“ Αν η κοινοπραξία θέλει να  εξυπηρετήσει την γραμμή μπορεί μέχρι την Παρασκευή  31/07 που θα συνεδριάσει το Σ.Α.Σ.  να καταθέσει νέα αίτηση με ετήσιο χρονοδιάγραμμα και τις νόμιμες εγγυήσεις. Η Π.Ι.Ν. θα επικροτήσει πανηγυρικά “. Αλήθεια υπάρχει κανείς που διαφωνεί με αυτήν την πρόταση;  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση όλων των πλευρών και φυσικά  και του τοπικού τύπου.

  1. Για τον ρόλο των ΜΜΕ

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη , προφανώς και των συλλογικών φορέων όπως η Π.Ι.Ν. να υπερασπίζονται την οντότητά τους απέναντι σε καταχρηστικές συμπεριφορές του τύπου ιδιαίτερα αν αυτές εμπεριέχουν την ωμή παραπληροφόρηση και την στοχευμένη εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων . Είναι προφανές ότι από όσα γράφουν στο σημερινό τους δημοσίευμα οι “ Συντάκτες του Kefalonia Press “ αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα στις αναφορές που γίνονται στο δελτίο τύπου της  Π.Ι.Ν. της 28/07/2015 για την στάση μερίδας των τοπικών ΜΜΕ στο συγκεκριμένο θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρα-Σάμη –  Ιθάκη.  Η Π.Ι.Ν. δεν επιθυμεί ούτε είναι ο ρόλος της να διδάσκει την δημοσιογραφική δεοντολογία και υπεράσπιση της αλήθειας και του δίκιου σε κανέναν.

Μπορεί όμως να διατυπώνει επί του προκειμένου κρίσιμα ερωτήματα και ο καθένας ας δώσει την δική του εξήγηση

Έγραψε ή δεν έγραψε το Kefolonia Press  ότι η κοινοπραξία ζητεί δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή για πέντε χρόνια; και σε άλλο σημείο για δύο ή τρία χρόνια ;

Αποδείχθηκαν αυτά ως χοντρά ψέματα και παραπληροφόρηση , ναι ή όχι;

Έγραψε η δεν έγραψε το Kefalonia Press εξαγγέλλοντας τα δρομολόγια του πλοίου χωρίς να υπάρχει καμιά απόφαση από κανένα αρμόδιο όργανο;

Το ίδιο δεν έκανε αναφέροντας συνεχώς ημερομηνίες για την δήθεν έναρξη των δρομολογίων χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση από κανένα αρμόδιο όργανο; Αποδείχθηκαν αυτά ως χοντρά ψέματα και παραπληροφόρηση ναι ή όχι;

Χθες 28/07 και ενώ είχε δημοσιευθεί το δελτίο τύπου της Π.Ι.Ν. με συνημμένη την επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό , εξακολουθούσε ή όχι το Kefalonia Press να προβάλλει εισαγωγικό κείμενο με φωτογραφίες και σχόλια λέγοντας ότι ο Περιφερειάρχης δεν δημοσιεύει την επιστολή του;

Αποτελεί αυτό ωμό ψέμα και παραπληροφόρηση με προφανείς σκοπιμότητα ναι ή όχι ;

Ας κρίνουν οι πολίτες και οι αναγνώστες για όλα αυτά.

Υ.Γ.  Προς την “ Συντακτική Ομάδα του Kefalonia Press: “ Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer