Για μας η αύξηση των αφίξεων δεν οφείλεται στη Δημοτική Αρχή. Οφείλεται στους επαγγελματίες, στους κατοίκους του νησιού μας.
Θεόφιλος: “Η «συμβολή» της Δημοτικής Αρχής στην αύξηση του τουρισμού”
Πολιτική
08/07/2013 | 10:15

Με έκπληξη διαβάσαμε το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δημάρχου Κεφαλλονιάς με το οποίο πανηγυρίζει την αύξηση των τουριστών στο νησί μας  κατά 18,50%.

Με το εν λόγω δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος παρουσιάζει το ποσοστό αυτό αποτέλεσμα των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και υπόσχεται ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Όμως οι  Κεφαλονίτες, γνωρίζοντας τα χρηματικά ποσά που προβλέφθηκαν στους προϋπολογισμούς του Δήμου για τουριστικές δαπάνες καθώς και αυτά που πραγματικά δαπανήθηκαν, αναρωτιόνται πως με ανύπαρκτες δαπάνες η Δημοτική Αρχή πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα.

Εκτός και αν τα πολλαπλά ταξίδια και οι δημόσιες σχέσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου τουρισμού, κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Για μας η αύξηση των αφίξεων δεν οφείλεται στη Δημοτική Αρχή. Οφείλεται στους επαγγελματίες, στους κατοίκους του νησιού μας. Οφείλεται  στην Ένωση Ξενοδόχων, στο Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης και στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων που προσπαθούν να ανταποκριθούν στην οικονομική υποχρέωση που έχουν απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβαλλαν στην αύξηση των αφίξεων (σημειωτέον ότι ο Δήμος δεν έχει προσφέρει για το λόγο αυτό ούτε 1 ευρώ).

Γι΄ αυτό ο Δήμαρχος καλό θα ήταν να ευχαριστήσει τους κατοίκους και τους τοπικούς συλλόγους που ανέλαβαν μόνοι τους την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των δρόμων και των παραλιών.

Να ευχαριστήσει τους επαγγελματίες, που παρά την κρίση, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προβάλλουν το νησί μας και να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο.

Τέλος καλό θα ήταν να αναρωτηθεί ο Δήμαρχος  για το τι έπραξε σε επίπεδο υποδομών, καθαριότητας, οδικής ασφάλειας, επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων και χώρων τουριστικού ενδιαφέροντος προκειμένου να είμαστε έτοιμοι ως πολιτεία να υποδεχθούμε τους τουρίστες.

Εμείς πάντως αυτό που θυμόμαστε είναι το Δήμαρχο να αναφέρεται σε περιορισμένο αριθμό εγκρίσεων προσλήψεων εποχιακού χαρακτήρα από το Υπουργείο και σε λιγοστούς χρηματικούς πόρους και να διατυμπανίζει ότι τα χέρια του είναι «δεμένα».

Βέβαια δεν είδαμε να αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός με τέτοιο τρόπο ώστε με τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και όχι δεν είμαστε καταστροφολόγοι που επενδύουμε στο μηδενισμό. Απλά θέλουμε να αφυπνίσουμε τη Δημοτική Αρχή προκειμένου  να αναλάβει τις ευθύνες της και αυτή η αύξηση να μην είναι μια ευκαιριακή συγκυρία αλλά παρακαταθήκη για το αύριο.

Αργοστόλι 08-07-2013

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer