«Άστραψε και βρόντηξε» στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Θεοπεφτάτου: «ξεπούλημα» για τη «φέτα του …Καναδά»
Πολιτική
14/11/2013 | 18:17

Σήμερα συζητήθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δυνατότητες που δίνονται στους Καναδούς παραγωγούς να ονομάσουν «φέτα» το λευκό τυρί που παράγουν.
Στη συζήτηση, η βουλευτής του νομού τοποθετήθηκε ότι η εξέλιξη αυτή, αποτελεί έγκλημα κατά των κτηνοτρόφων και παραγωγών της Κεφαλονιάς και Ιθάκης που τόσα χρόνια παλεύουν για το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην ονομασία προέλευσης φέτα Κεφαλονιάς.  Στις πολλές διεκδικήσεις από πλευράς των παραγωγών αλλά και των λοιπών φορέων του νησιού,  η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι για «λόγους εθνικού συμφέροντος» δεν μπορεί να γίνει. Για να έρθουν τώρα αυτοί που αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, να δώσουν αυτό το δικαίωμα στους Καναδούς, πάλι για λόγους «εθνικού συμφέροντος».
Μας είναι αδύνατο να κατανοήσουμε τόσο τη μακροχρόνια κοροϊδια προς τους κτηνοτρόφους μας όσο και το τωρινό «ξεπούλημα» προς τη «φέτα Καναδά» και μάλιστα από μια κυβέρνηση που κατά τ’ άλλα ευαγγελίζεται ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας. Στην παραγματικότητα η κίνηση αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές που οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του αγροτοδιατροφικού τομέα στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Επειδή όμως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί  τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πορεία ανάπτυξης, πρέπει τώρα να αντισταθούμε σε τέτοιες πολιτικές.
Πρέπει να μην εφαρμοστούν τα σχέδια αυτά.
Πρέπει να μην παραδοθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας στις μεγάλες πολυεθνικές.

theopeftatou

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Αθήνα 14.11.2013

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer