Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμμετείχε η Περιφέρεια με περίπτερο στο πλαίσιο του ΕΟΤ.
Η Περιφέρεια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs στην Ολλανδία
Τουρισμός
20/01/2014 | 19:40

Η επισκεψιμότητα της Έκθεσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ξεπέρασε τις 100.000 και το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε εντυπωσιακή προσέλευση τόσο επαγγελματιών τουρισμού όσο και κοινού.

Γενική εκτίμηση είναι ότι η φετινή σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή για την Ελλάδα αλλά και ειδικά για τα Ιόνια Nησιά και το αρνητικό κλίμα που υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές σε βάρος της Ελλάδας, έχει
αντιστραφεί.

Στο παραπάνω έχει συμβάλλει σημαντικά  πλήθος θετικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, πολλά από τα οποία διοργάνωσε ο ΕΟΤ. Σύμφωνα με το NBC Nippo Research, σε δύο παρουσιάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, τα συγκριτικά του στοιχεία σε σχέση με την περσινή σεζόν δείχνουν άνοδο. Όμως οι Ολλανδοί, λόγω της κρίσης, προσανατολίζονται σε οικονομικά πακέτα διακοπών και κυρίως all inclusive.

Οι ηλικίες που προτιμούν την Ελλάδα ως προορισμό είναι ηλικίας πάνω από 50 χρονών και συνταξιούχοι! Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στην Έκθεση καθώς και τους Ολλανδούς Tour Operators, διαπιστώνεται ότι θα υπάρξει άνοδος το 2014 για τα Ιόνια Νησιά.

Στις 16/01 έγινε παρουσίαση της Ζακύνθου από τους κυρίους, κ. Μανφρέδα Παναγιώτη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, και κ. Κολποδίνο Θεόδωρο, Πρόεδρο Ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του  Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της Π.Ι.Ν. στη συγκεκριμένη έκθεση για τον επιπρόσθετο λόγο ότι σε έρευνα του ΕΟΤ Ολλανδίας, οι επισκέπτες, ενώ έχουν αποφασίσει ποιά χώρα θα επισκεφτούν, ζητούν επιμέρους πληροφορίες και για άλλους προορισμούς της Ελλάδας.

Στην Έκθεση συμμετείχαν για την Περιφέρεια ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Κέρκυρας Παπαβλασόπουλος Γεώργιος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Λευκάδος Ζαμπέλης Σπυρίδων.

tourismos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer