Η Ομοσπονδία άνοιξε ειδικό λογαριασμό στην Citizens Bank 13 26 08 68 95 στον οποίον όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους
Η Ομογένεια της Βοστώνης στο πλευρό της Μυρτούς
 Ομογένεια
15/11/2013 | 16:41

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας πρωτοστατεί για να βοηθηθεί έμπρακτα η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία το καλοκαίρι του 2012 έπεσε θύμα του ανθρωπόμορφου κτήνους, του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, στην παραλία της Πάρου όπου είχε πάει με την μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου και την μεγαλύτερη αδελφή της, την Ελεάνα, για ολιγοήμερες διακοπές. Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 30 Οκτωβρίου 2013, η Μυρτώ βρίσκεται από τον περασμένο Ιούνιο στο κορυφαίο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης δίνοντας αποφασιστική μάχη για την υγεία της έχοντας στο πλευρό της, μέσα στο ίδιο δωμάτιο, την μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου.

Η Ομοσπονδία, της οποίας η νεολαία και τα μέλη της γενικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον συμπαράστασης προς την Μυρτώ, στοχεύει στη συγκέντρωση ποσού 25 χιλιάδων δολαρίων προκειμένου να αγοραστεί ειδικό μηχάνημα, γνωστό ως Tobii Speech Generating Device, με το οποίο θα μπορεί να τρώει και πάλι φυσιολογικά και να επικοινωνεί επίσης. Μέχρι αυτή τη στιγμή η Μυρτώ εμφανίζει σημάδια καλυτέρευσης, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί. Το εν λόγω μηχάνημα θα της παρέχει τη δυνατότητα να συνεννοείται με τα μάτια.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση έχει επιδείξει η Νεολαία της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, η οποία έφερε το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας το οποίο ψήφισε με προθυμία να βοηθήσει την Μυρτώ για να προμηθευτεί το παραπάνω μηχάνημα που είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Η Ομοσπονδία άνοιξε ειδικό λογαριασμό στην Citizens Bank 13 26 08 68 95 στον οποίον όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους με την ένδειξη FHASNE The Mirto Fund.

Επίσης, δωρεές μπορούν να αποστέλλονται στη διεύθυνση της  Ομοσπονδίας ως εξής: FHASNE, Po Box 2580, Woburn, MA 01888. Τονίζεται ότι η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός αναγνωρισμένος από την πολιτεία της Μασαχουσέτης και την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογίας.

Διευκρινίζεται ότι δεν πρέπει να συγχέεται η προσπάθεια της Ομοσπονδίας με άλλες ενέργειες ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έχουν διασπαρθεί στο Ιντερνετ.

Τονίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο, στις 8:00 μ. μ. η Νεολαία προσκαλεί όλους σε χοροεσπερίδα που θα γίνει στο Κοινοτικό Κέντρο της Κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για να βοηθηθεί η Μυρτώ. Προσφορά εισόδου έχει οριστεί στα 25 δολάρια.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στην Μυρτώ και την μητέρα της, ενώ αρκετοί ομογενείς τους επισκέπτονται στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ». Εχει ζητηθεί άδεια παραμονής διμήνου διότι το συνιστούν οι γιατροί, ενώ το υπουργείο υγείας έχει εγκρίνει μόνο 20 ημέρες.

Πηγή: “Εθνικός Κήρυκας”

myrtw

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer