Για το ύφος και το περιεχόμενο πρόσφατου Δελτίου Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς που στρέφεται προσωπικά κατά του Προέδρου της
“Η Ν.Ε. του ΤΕΕ Κεφαλονιάς εκφράζει τη θλίψη και την αποδοκιμασία της”
Κοινωνία
11/11/2014 | 15:32

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης εκφράζει τη θλίψη και την αποδοκιμασία της για το ύφος και το περιεχόμενο πρόσφατου Δελτίου Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς που στρέφεται προσωπικά κατά του Προέδρου της.

Η παρέμβαση του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ αφορούσε το ευαίσθητο θέμα του Αντισεισμικού Ελέγχου των Σχολικών Μονάδων των νησιών μας, ένα ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Με δεδομένο ότι αρκετές σχολικές μονάδες έχουν κατασκευαστεί με βάση παλαιότερους, λιγότερο αυστηρούς, αντισεισμικούς κανονισμούς, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ επαναφέρει την πρότασή της για Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο όλων των Σχολικών Μονάδων και Δημοσίων Κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν από το έτος 1985.

Ο Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος προβλέπει, μεταξύ άλλων, ανασύσταση φακέλου κτιρίου (αρχιτεκτονικά, στατικά), εργαστηριακούς ελέγχους (δοκίμια, καρότα, ενανθράκωση σκυροδέματος κλπ), στατική επίλυση και κατάταξη των κτιρίων με βάση την τρωτότητα τους.

Επισημαίνουμε ότι ο ΟΣΚ ασχολείται μόνο με όσα σχολεία του νησιού μας υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς ενώ το ΤΕΕ θέτει το ζήτημα ελέγχου όλων των Σχολικών Μονάδων και Δημοσίων κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί με τους παλαιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς. Με την παραπάνω πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.

Θεωρούμε ότι η Πολιτεία οφείλει να εστιάσει στο θέμα της Αντισεισμικής Προστασίας των Σχολείων και Δημοσίων Κτιρίων των νησιών λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα.

ΝΕ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer