Σύμφωνα με την αγγλική Telegraph oι καλύτερες διακοπές στη θάλασσα για οικογένειες με εφήβους σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία
Η Λευκάδα στα δέκα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για διακοπές με εφήβους
Τουρισμός
08/01/2016 | 08:49

Σύμφωνα με την αγγλική Telegraph oι καλύτερες διακοπές στη θάλασσα για οικογένειες με εφήβους σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία

Οι διακοπές με εφήβους είναι ”δίκοπο μαχαίρι”: Μπορεί να είναι μια καινούρια μορφή διακοπών όπου θα απολαύσετε την ελευθερία και τη χαλάρωση καθώς τα παιδιά σας είναι πλέον πιο ανεξάρτητα και αυτάρκη ή μπορεί να βρεθείτε να ακολουθείτε έναν δύσθυμο έφηβο που θα προτιμούσε να είναι οπουδήποτε αλλού παρά μαζί σας.

Για να προετοιμαστείτε για όλα τα ενδεχόμενα, το μυστικό για επιτυχημένες διακοπές με εφήβους είναι να μη δεσμευτείτε σε μια απόφαση αλλά να ελέγξετε καλά τις διαθέσιμες επιλογές σας. Βεβαιωθείτε ότι εκεί που θα πάτε υπάρχουν ποικίλες προσφερόμενες ελκυστικές δραστηριότητες για να περάσουν τις ώρες τους, δώστε τους κάποιο περιθώριο ανεξαρτησίας και κατόπιν καθίστε αναπαυτικά και ξεκουραστείτε.

Εδώ θα βρείτε μια επιλογή που έχει γίνει από ειδικούς, για τα καλύτερα σημεία σ’ όλη την Ευρώπη που θα συνεπάρουν τους εφήβους ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν στους γονείς στιγμές ηρεμίας.

1. Caneiros, Algarve, Πορτογαλία

Το Caneiros είναι ένα θεόσταλτο μέρος για οικογένειες με παιδιά όπου υπάρχει μεγάλο ηλικιακό χάσμα: εδώ θα βρείτε δραστηριότητες για τους διψασμένους για δράση εφήβους, υπερμεγέθη ξαπλώστρες για τους λάτρεις του ήλιου, μαλακή άμμο για παιχνίδια στην άμμο με κουβαδάκια και ασφαλή νερά για όλους τους κολυμβητές.

Το Caneiros προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από ενοικίαση ποδηλάτων θαλάσσης και καγιάκ ως εξερεύνηση σπηλαίων. Φωτογραφία: Alamy

Mary Lussiana

2. Ribadesella, Asturias, Ισπανία

Αν λαχταράτε τις διακοπές της παιδικής σας ηλικίας, με ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στη θάλασσα, θα αγαπήσετε τη Ribadesella της Αστούριας, στην οποία εκβάλει ο ποταμός Sella.

Οι έφηβοι μπορoύν να ακονίσουν τις δεξιότητές τους στα θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα στο καγιάκ, το σέρφινγκ και την ιστιοσανίδα. Στην ανατολική πλευρά, μεσαιωνικά δρομάκια πλαισιώνονται με αξιόλογα μπαρ και εστιατόρια που σερβίρουν το καλύτερο φρέσκο ψάρι.

Στα δυτικά βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Αγίας Μαρίνας, που περιστοιχίζεται από κομψά αρχοντικά που χτίστηκαν από ντόπιους που είχαν μεταναστεύσει στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα και επιδείκνυαν κατά την επιστροφή τους, τον πλούτο τους κατασκευάζοντας μεγάλα σπίτια. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, περισσότεροι από 1000 κωπηλάτες αγωνίζονται στον ποταμό Sella απ’ τα βουνά ως τη Ribadesella, γιορτάζοντας το κατόρθωμα τους με ένα τεράστιο φεστιβάλ δρόμου.

Mary Lussiana

3. Kaş, Tουρκία

Το πρώην ελληνικό ψαροχώρι της Κας, που βρίσκεται στην εκπληκτική ακτή της Λυκίας νότιο-δυτικά της Τουρκίας, μπορεί να μην έχει χρυσή άμμο αλλά για δραστήριες οικογένειες με εφήβους, που δεν ικανοποιούνται εύκολα, τα πάμπολλα θαλάσσια σπορ όπως και οι υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται, αντισταθμίζουν αυτή την έλλειψη. Στο μέρος προσφέρονται καταδύσεις και θαλάσσιο καγιάκ, κανό στα φαράγγια του βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία στη Λυκία.

Η απόκρημνη μορφολογία της Turquoise Coast εξασφαλίζει ότι η Κας είναι πολλά παραπάνω από ένα καταπράσινο χωριό.

Η Κας είναι γεμάτη από μικρά εστιατόρια, καφέ και μπαρ, είναι το μέρος που οι περισσότεροι γονείς θα άφηναν ελεύθερα το βλαστάρι τους να εξερευνήσει μόνο του την περιοχή το βράδυ.
Η μικρή παραλία στην πόλη του Κιουτσούκ Çakil είναι εξαιρετική για ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Για τις χρυσές αμμουδιές, πάρτε το τοπικό μίνι μπας από τη σπηλιά του Kaputaş ή οδηγείστε 30 λεπτά προς τα Παταρά, μια από τις μακρύτερες, λιγότερο ανεπτυγμένες παραλίες της Μεσογείου.

Terry Richardson

4. Bol σε Brac, Κεντρική Δαλματία, Κροατία

Η Zlatni Rat που επαινείται ως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κροατίας, βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια κατά μήκος ενός δεντρόφυτου πεζόδρομου από το χωριό Bol στη νότια ακτή του Brac. Πρόκειται για ένα σπάνιο γεωμορφολογικό φαινόμενο, 1500 ποδιών της μακράς χερσονήσου με ψιλό βότσαλο που μεταβάλλεται ανάλογα με τους ανέμους και τις παλίρροιες.

ΗZlatni Rat είναι η ιδανική παραλία για ενεργούς εφήβους Φωτογραφία: Alamy

Ιδανική για δραστήρια παιδιά, προσφέρει τζετ σκι, peddle-boats και μπανάνα, ενώ στην κοντινή παραλία Borak θα βρείτε το Big Blue που διοργανώνει μαθήματα ιστοσανίδας, θαλάσσιου καγιάκ και ποδηλασίας όπως και καταδύσεις. Ακριβώς πίσω από το Bol, ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι οδηγεί στις βραχώδεις πλαγιές του Vidova Gora (2,550 πόδια) από την κορυφή, όπου έχετε υπέροχη θέα στην παραλία, τη θάλασσα και τα νησάκια Hvar and Vis. Εκεί κοντά, βρίσκεται το Blaca Ερμιτάζ, του 16ου αιώνα, χτισμένο στα βράχια πάνω από την ακτή καθώς και η παράξενη σπηλιά του Δράκου.

Jane Foster

5. Βουλιαγμένη, Αθηναϊκή Ριβιέρα, Ελλάδα

Ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε τους εφήβους να ενδιαφερθούν για την ιστορία είναι να τους φέρετε σε απευθείας επαφή με τους αρχαιολογικούς χώρους. Συνδυάστε ένα ταξίδι στην Ακρόπολη, με λίγες μέρες ξεκούρασης σε αμμώδεις παραλίες μαζί με θαλάσσια σπορ και θα επιτύχετε εκπαιδευτικές διακοπές στις οποίες κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Κατευθυνθείτε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για τον πολιτισμό και τον ήλιο της: ένα ταξίδι στην Ακρόπολη, που ακολουθείται από λίγες μέρες ηλιοθεραπείας στην παραλία του Αστέρα.

Το Αθηναϊκό παράκτιο προάστιο της Βουλιαγμένης (16 μίλια από το κέντρο της πόλης με το λεωφορείο) προσφέρει κολύμπι στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού, φοίνικες, μια μαρίνα για σκάφη αναψυχής και λειτουργικά ξενοδοχεία. Η λαμπερή παραλία του Αστέρα, προσφέρει θαλάσσιο σκι και βόλεϊ παραλίας- τη δεκαετία του ’60 η Χριστίνα Ωνάση, η Joan Collins και η Brigitte Bardot υμνούσαν τη χρυσή της άμμο. Πολύ κοντά, υπάρχει η πιο οικονομική, δημόσια παραλία που έχει θέα έναν προστατευόμενο κόλπο.

Jane Foster

6. Λευκάδα, Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

Οι έφηβοι που ασχολούνται με τα αθλήματα, θα λατρέψουν τη Λευκάδα με τις εντυπωσιακά όμορφες παραλίες της και τα προκλητικά θαλάσσια σπορ. Αποφύγετε την τουριστική ανατολική ακτή και βάλτε πλώρη αντ’αυτού για την απομονωμένη δυτική ακτή, για το χωριό του Άγιου Νικήτα που έχει θέα την εκπληκτική τιρκουάζ θάλασσα.

Τα θαλάσσια σπορ στη Λευκάδα και οι όμορφες παραλίες της θα προσφέρουν κάτι για κάθε μέλος της οικογένειας Φωτογραφία: Getty Images

Σε κοντινή απόσταση έχετε το Κάθισμα (2,5 μίλια) μια δημοφιλή βοτσαλωτή παραλία με καφέ και ταβέρνες και την χαμηλών τόνων βοτσαλωτή παραλία των Μύλων (που πηγαίνει κανείς με βάρκα). Στη νότια ακτή, η Βασιλική προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοσανίδα και καταδύσεις ενώ ο Άγιος Ιωάννης, κοντά στην πόλη είναι ο κατεξοχήν τοπ προορισμός για kitesurfing. Για καθαρή άμμο και θάλασσα, η παραλία στο Πόρτο Κατσίκι, είναι η πιο πολυφωτογραφημένη ενώ η παραλία των Εγκρεμνών είναι υπέροχη αν και θα πρέπει να ελέγξετε για το πως θα πάτε εκεί.

Jane Foster

7. Argelès-sur-Mer, Ανατολικά Πυρηναία, Γαλλία

Η Αρζέλ φημίζεται ως το ευρωπαϊκό ”αρχηγείο” του κάμπινγκ.
Με 55 κάμπινγκ και μια αύξηση κατά δέκα φορές πάνω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το επιχείρημα είναι εύλογο. Η Αρζελ είναι εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η παραλία έχει έκταση 5 μιλίων και είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει όλες τις πετσέτες της Ευρώπης. Κάλπασα με το άλογο μου κατά μήκος της τον Αύγουστο και κανείς δε χτύπησε.

Η ομορφιά σ’ όλο της το μεγαλείο, είμαστε στο ακριβές σημείο όπου η επίπεδη ακτή Languedoc συναντά τους ”πεθαμένους στεναγμούς” των Πυρηναίων. Έτσι, αν οι έφηβοι σας δεν μπορούν να βρουν την ευτυχία στην παραλία, τη θάλασσα και τα παραθαλάσσια μπαράκια, μπορείτε να τους στείλετε στα βουνά για πεζοπορία, ποδηλασία ή ιππασία. Ή ίσως σ ‘ένα από τα πολλά πάρκα περιπέτειας. Είχα πάει στο Canyoning Park, το οποίο αναπαράγει άγρια canyoning άψογα (canyoning-park.com). Καθώς ο ήλιος δύει, η ζέστη παραμένει με περισσότερη ψυχαγωγία στην πόλη, στην παραλία ή στο κάμπινγκ.

Anthony Peregrine

8. Καβαλαίρ-sur-Mer, Προβηγκία, Γαλλία

Η Καβαλαίρ είναι η οικογενειακή εκδοχή του Σαιν-Τροπέ. Είναι σε κοντινή απόσταση, μοιράζεται τον ίδιο ήλιο, τη θάλασσα και τη ξεγνοιασιά, αλλά χωρίς ίχνος βασανιστικής A-list αποκλειστικότητας. Σύμφωνοι, η Καβαλαίρ δεν είναι τόσο γραφική- είναι κυρίως μεταπολεμική – αλλά οι φοίνικες,τα πεύκα και το φως του ήλιου κάνουν το αποτέλεσμα όμορφο.

Και η υπέροχη παραλία των τριών μιλίων είναι ένας μαγνήτης για τις οικογένειες. Εάν οι έφηβοι σας δεν είναι νοκ άουτ μέχρι το σούρουπο, τότε μάλλον δεν θα χουν προσπαθήσει. Το Maison-de-la-Mer, ανάμεσα στην παραλία και το λιμάνι, είναι ότι πρέπει για πληροφορίες. Προσφέρει καγιάκ, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα και καταδύσεις.

Και αν οι έφηβοι σας κουραστούν με τη παραλία Καβαλαίρ, πάρτε το δωρεάν λεωφορείο προς την παραλία Gigaro και την παράκτια διαδρομή μέσα από άγρια τοπία της Μεσογείου ή ανεβείτε στους λόφους Maures ακριβώς από πίσω. Η Βραδινή-παλίρροια έχει τις όμορφες στιγμές της, επίσης.

Anthony Peregrine

9. Ιλ ντε Ρε, Γαλλία

Ενώ είναι τρομερά πολυσύχναστο κατά τους θερινούς μήνες, το Ιλ ντε Ρε είναι εξαιρετικό ως ένα σημείο οικογενειακών διακοπών δίπλα στη θάλασσα. Η Νότια ακτή του νησιού κυριαρχείται από πολλά μίλια αμμώδης παραλίας (ευρεία επίπεδη άμμο κατά την άμπωτη, μειωμένη σε λεπτές λωρίδες κατά την υψηλή παλίρροια), όπου τα κύματα είναι ότι πρέπει για body boarding. Αλλά για την καλύτερη ακτή, πρέπει να πάτε δυτικά στην Conche des Baleines, μια μεγάλη, τοξωτή με χρυσή άμμο παραλία μέσα στο πευκοδάσος.

Άλλο ένα δέλεαρ για την Ιλ ντε Ρε είναι οι πανταχού ποδηλατόδρομοι μέσω του πεδινού τοπίου των αμπελώνων, των βάλτων και των αλυκών – ιδανική για εφήβους που λαχταρούν την ανεξαρτησία τους – καθώς και οι εντυπωσιακά όμορφες πόλεις και τα χωριά και οι γκουρμέ αγορές τροφίμων.

Fred Mawer

10. Badesi Mare, Forte Village, Σαρδηνία, Ιταλία

Η Σαρδηνία έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, γεγονός που την καθιστά εξωφρενικά δημοφιλή στους Ιταλούς – και τους Γερμανούς και τους Σκανδιναβούς – όποτε κάντε την κράτησή σας έγκαιρα. Σημειώστε επίσης ότι ο Αύγουστος είναι ένας ιδιαίτερα συνωστισμένος μήνας. Το νησί βρίσκεται στα καλύτερά του τον Μάιο και τον Ιούνιο, ακόμη και τον Ιούλιο έχει λιγότερο κόσμο. Μας αρέσει το κομψό, οικογενειακό και φιλικό -116-στρεμμάτων Forte Village Resort, στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού.

Οι εγκαταστάσεις είναι ασυναγώνιστες στο νησί και περιλαμβάνουν γήπεδα τένις, ποδηλασία, μπάσκετ, ράγκμπι, κρίκετ, κολύμπι, βόλεϊ, πυγμαχία, πινγκ-πονγκ και την ποδοσφαιρική ακαδημία της Chelsea. Το ξενοδοχείο μπορεί επίσης να κανονίσει για γκολφ, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις. Αν είστε διατεθειμένοι να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο υπάρχει μια εντυπωσιακή πισίνα και μια εκτενής παραλία.

Belinda Maude

Πηγή: lefkadaslowguide.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer