Τι ψήφισε και τι πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς
Η Λαϊκή Συσπείρωση για την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Πολιτική
13/11/2014 | 14:24

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω θέματα :

  • Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου με τίτλο : «Ασφαλτόστρωση προαυλίων χώρων σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Το χρηματικό ποσό που αναμένεται να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, είναι μόνο 58.686 ευρώ με ΦΠΑ! Αφορά ΜΟΝΟ δυο σχολικά συγκροτήματα, το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου και το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση  διεκδικήσαμε να μπουν και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που είναι  αναγκαία η ασφαλτόστρωσή τους για την ασφάλεια των μαθητών -έπρεπε ήδη να είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες-  σε Αργοστόλι, Παλική, Λειβαθώ κ.α. Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να μπουν στο σχεδιασμό και τα άλλα σχολεία, ούτε φυσικά να διεκδικήσει τις ανάλογες πιστώσεις. Παρόλα αυτά ψηφίσαμε την υλοποίηση του έργου για τα δυο σχολεία.

  • Η «Έγκριση όρων δημοπράτησης :Κατεδαφίσεις κτιρίων η τμημάτων αυτών η Β & Δ φάση» με ποσό χρηματοδότησης 408.000 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά ΜΟΝΟ 39 κτίρια στην Παλική και 7 στην ΔΕ Αργοστολίου!!!

Εδώ αποκαλύπτεται πλήρως από την πλευρά κυβέρνησης-Δημοτικής Αρχής η πολιτική επιλογή της πλήρους υποβάθμισης της ζωής  και της ασφάλειας των λαϊκών οικογενειών, αφού εκκρεμεί αδικαιολόγητα η κατεδάφιση και η επισκευή κατοικιών, δημοσίων κτηρίων και υποδομών που και ενόψει και της νέας σεισμικής δραστηριότητας γίνονται παγίδες θανάτου. Το παραπάνω ποσό υπολείπεται κατά πολύ  του ποσού των 1.600.000 ευρώ που καθορίζουν μέχρι σήμερα  οι μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα οι κατεδαφίσεις, ενώ συνεχώς προστίθενται και νέες, ανεβάζοντας προς τα επάνω τις αναγκαίες πιστώσεις. Αυτή η αντιλαϊκή διαχείριση κυβέρνησης – Δημοτικής Αρχής έχει καταφέρει μετά από 10 μήνες να έχει γίνει ΜΟΝΟ 1 κατεδάφιση !!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίσαμε το παραπάνω ποσό προκειμένου να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις έστω και ελάχιστων κτιρίων που καλύπτει αυτό το ποσό και διεκδικήσαμε γενναία χρηματοδότηση για το σύνολο των υπό κατεδάφιση κτιρίων.

  • Έγινε διάθεση χρημάτων για ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων και ακινήτων αξίας 14.066.64 ευρώ «σπασμένα» σε 5 απευθείας αναθέσεις!!! Καταγγείλαμε ότι αυτή η πολυδιάσπαση των απευθείας αναθέσεων από τη μια ανέβασε το κόστος για το Δήμο, και από την άλλη δεν έγινε καμιά διαπραγμάτευση ώστε τα ασφάλιστρα να προβλέπουν επιπλέον παροχές για το Δήμο.

Η πρόταση μας για το θέμα που την επαναλάβαμε για πολλοστή φορά είναι : συνολικός ανοιχτός διαγωνισμός που θα φορά όλα τα οχήματα, τα ακίνητα και τα άλλα αντικείμενα που χρήζουν ασφάλισης, ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος και να αυξηθούν οι παροχές. Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή.

  • Έγινε διάθεση χρημάτων για προμήθεια λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού αξίας 10.474,40 ευρώ «σπασμένα» σε 3 απευθείας αναθέσεις, ανεβάζοντας το κόστος και δημιουργώντας συνεχείς ελλείψεις στον Δήμο.

Επαναλάβαμε  για πολλοστή φορά την πρόταση μας : συνολικός ανοιχτός διαγωνισμός που θα καλύπτει τις ανάγκες σε ετήσια βάση, με πληρότητα, ποιότητα και εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από την Δημοτική Αρχή.

  • Η οικονομική στοχοθεσία του Δήμου για το 2015

Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) όντως έχει σημαντική «επιτυχία» όσο αφορά την  υλοποίηση της οικονομικής στοχοθεσίας και  για το 2015, αφού είναι συνεπής στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που στοχεύει τις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των μικροσυνταξιούχων, των  αυτοαπασχολουμένων. Για το στόχο της αυτό υπερηφανεύεται και  η ίδια και φυσικά τον αναγνωρίζει η κυβέρνηση και το οικονομικό παρατηρητήριο. Είναι «πετυχημένη» Δ.Αρχή, γιατί  κάνει τα «στραβά μάτια» στην μείωση της χρηματοδότησης κατά 60% του Δήμου από το κράτος, αναδεικνύοντας ως ευεργέτη την κυβέρνηση για τα ψίχουλα που κάθε φορά δίνει. Γιατί μειώνει τα έργα και τις υπηρεσίες προς τον λαό της Κεφαλονιάς κατά 60%[οι προϋπολογισμοί των πρώην Δήμων το 2010 έφταναν στα 100εκ ευρώ περίπου και ο φετινός(2014) θα κλείσει περίπου στα 41εκ ευρώ!!!]. Γιατί βάζει πλάτη στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο ( εφοπλιστικό, ξενοδοχειακό, βιομηχανικό, εμπορικό) στην Κεφαλονιά,  σε σχέση με την μη επιβολή και είσπραξη των ανάλογων τελών και φόρων. Μετά από όλα αυτά κυβέρνηση και Δημοτική αρχή μιλάνε για το ματωμένο πλεόνασμα που έχουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τους αγρότες τους ανέργους , τους νέους να στοχοποιήσουν την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, καθώς και την αντιλαϊκή διαχείριση της Δ.Αρχής που στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η μόνη στοχοθεσία που έχει νόημα για τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αυτή που παίρνει υπόψη της την ανακούφιση των εργαζομένων,  αυτή που παίρνει υπόψη της την φτώχεια, την εξαθλίωση, την απόγνωση, την ανεργία, την πείνα που αντιμετωπίζει. Την επιτυχία της Δημοτικής Αρχής στην στοχοθεσία της την χαρίζουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με ανυπακοή και πάλη ταξική  στο πλευρό του λαϊκού κινήματος για  να την ανατρέψουμε.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer