Δημοτική Αρχή και μείζονα αντιπολίτευση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζουν τον ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση του προσωπικού και οδηγούν σε απολύσεις δημοτικούς υπαλλήλους
Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Πολιτική
12/07/2014 | 10:21

Δημοτική Αρχή και μείζονα αντιπολίτευση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζουν τον ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση του προσωπικού και οδηγούν σε απολύσεις δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Κεφαλονιάς….

Η προωθούμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον νόμο 4250/2014 είναι ένα ακόμη μέτρο που οδηγεί σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και σε απολύσεις εργαζομένων.

Μαζί με άλλα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των επιταγών της Ε.Ε για μικρό και ευέλικτο κράτος με στόχο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προωθείται περαιτέρω το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή ενσωματωμένη σε αυτή την πολιτική στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο ουσιαστικά δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο νόμο, εκφράζοντας απλώς την αντίθεση της σε επιμέρους πλευρές και πτυχές του νόμου που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής του και όχι σε σχέση με τον πυρήνα των επιδιώξεών του. Ενδεικτική της παραπάνω στάσης της είναι  ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της πλήρους εφαρμογής του με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στο Δήμο Κεφαλονιάς, (εάν πιεσθεί από την κεντρική εξουσία να υλοποιήσει τον νόμο), ενώ μεθόδευσε να μην υπάρξει καταδικαστικό ψήφισμα σχετικά με αυτόν. Ακόμη πιο απροκάλυπτη ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση [ ΠΑΣΟΚ ] που αφού συνέβαλε στην παραπάνω επιδίωξη της Δ. Αρχής, τάχθηκε δια του εκπροσώπου της ανοιχτά υπέρ της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων γιατί, «…δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι αποδοτικοί εργαζόμενοι στο Δήμο και οι τεμπέληδες και οι κηφήνες εργαζόμενοι……» .

Η  Λαϊκή Συσπείρωση αντιδρώντας σθεναρά στις επιδιώξεις του ν. 4250/2014, τόνισε ότι η προωθούμενη «αξιολόγηση»  στους Δήμους και το δημόσιο, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αντεργατική νομοθεσία που υπάρχει, θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απόλυση και υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση, στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών που θα
θησαυρίζουν από το χαράτσωμα του λαού. Ο νόμος αυτός με τα ποσοστά που εισάγει και τη σύνδεση μισθού- «αποδοτικότητας», θέλει να δώσει άλλοθι «αξιοκρατίας» στην αντεργατική πολιτική και να διαιρέσει τους εργαζομένους, να καλλιεργήσει τον φόβο, την υποταγή, τη ρουφιανιά. Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε την Δημοτική Αρχή και διευθυντικά στελέχη  να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της «αξιολόγησης», να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, να μην συμμετέχουν στη διαδικασία απολύσεων και κατάργησης υπηρεσιών, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι η απόκρουση αυτού του αντεργατικού νόμου, και πολύ περισσότερο η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, προϋποθέτει ταξική γραμμή πάλης και ενότητα στη βάση των εργαζομένων, συμμαχία των εργαζομένων δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και όλων αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στους τεχνητούς διαχωρισμούς και την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Γι αυτό καλεί τους εργαζόμενους, με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer