Την ιδέα του να ανοίγει κάθε Τετάρτη μέχρι και τον Σεπτέμβρη που θα παραμείνει στην Κεφαλονιά τον χώρο υποστήριξαν με την παρουσία τους πολλοί φιλότεχνοι
Αρχισαν με επιτυχία οι ξεναγήσεις στο ατελιέ του Κώστα Ευαγγελάτου στη Villa Ροδόπη
Πολιτική
11/07/2014 | 09:58

Ο εικαστικός, περφόρμερ, λογοτέχνης και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος φέτος εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία ξεναγήσεις στο ατελιέ του στο ισόγειο μετασεισμικό κτίσμα πλάι στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Την ιδέα του να ανοίγει  κάθε Τετάρτη μέχρι και τον Σεπτέμβρη που θα παραμείνει στην Κεφαλονιά τον χώρο που έχει από μικρή ηλικία δημιουργήσει πολλά από τα γνωστά έργα του, υποστήριξαν με την παρουσία τους πολλοί φιλότεχνοι.

Ανάμεσα τους καλλιτέχνες, επιστήμονες αλλά και πολλοί νέοι.

Στο χώρο του ατελιέ του εκτίθενται χαρακτηριστικές συνθέσεις ζωγραφικών, ψηφιακών και γλυπτικών του έργων, από ενότητες της δουλειάς του όπως οι Σωματογραφίες, οι Εξεικονίσεις- Προσωπογραφίες και οι Νεφελογραφίες που έχουν εκτεθεί σε σημαντικά εικαστικά πολιτιστικά κέντρα και γκαλερί του εξωτερικού. Επίσης παρουσιάζονται τα ποιητικά του βιβλία καθώς και εκδόσεις τέχνης με έργα του και θεωρητικά του κείμενα.

Η ξενάγηση στα επιλεγμένα έργα και το πρωτότυπο περιβάλλον που δημιούργησε συνδυάζοντας τις γυμνές Σωματογραφίες του με κεντημένα νυχτικά του 1920, εντυπωσίασε τους παρόντες.

Την ατμόσφαιρα ολοκλήρωσαν  υποβλητικά τρεις συνθέσεις για πιάνο του Αντώνη Ρεμούνδου, εμπνευσμένες από την ποιητική του συλλογή ” Η Ροπή της Μνήμης “, εκδ. Απόπειρα.

Ακολούθησε δροσιστικό κοκτέιλ στην κατάφυτη και διακοσμημένη με γλυπτικές συνθέσεις αυλή.

 

Επισκέψεις: κάθε Τετάρτη 9μμ-10.30μμ.

Επόμενη ξενάγηση την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

περισσότερες πληροφορίες: 26710 285016944621286

eyaggelatos (2) eyaggelatos (3) eyaggelatos (4) eyaggelatos (5) eyaggelatos (6) eyaggelatos (7)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer