Επτά ελληνικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες και τα σπορ κατά τη διάρκεια των διακοπών, προτείνει η βρετανική εφημερίδα Evening Standard
Η Κεφαλονιά στους 7 προορισμούς στην Ελλάδα για τους λάτρεις των σπορ
Τουρισμός
31/08/2016 | 19:16

Eπτά ελληνικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες και τα σπορ κατά τη διάρκεια των διακοπών, προτείνει στο αναγνωστικό κοινό της η βρετανική εφημερίδα Evening Standard.

Ενώ το island hopping στα ελληνικά νησιά είναι ψηλά στη λίστα με τα ταξίδια των ονείρων πολλών ανθρώπων, η Ελλάδα προσφέρει πολλά περισσότερα από ήλιο και θάλασσα, με δραστηριότητες από αναρρίχηση μέχρι αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναφέρει η εφημερίδα.

Δείτε τις 7 περιοχές…

  1. Πεζοπορία στην Πελοπόννησο

peloponnese

Με μαγευτική θέα σε βουνά, καταπληκτικές παραλίες και πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, η Πελοπόννησος αποτελεί ιδανικό προορισμό για απολαυστική πεζοπορία. Λέγεται οτι ήταν το μέρος όπου οι θεοί και οι ήρωες περπάτησαν κάποτε στη γη, επομένως μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματά τους (Φαράγγι Λούσιου στο Μαίναλο, Μυστράς).

  1. Θαλάσσια περιήγηση στα νησιά του Ιονίου

Ionia

Τα νησιά του Ιονίου περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Κεφαλονιά, μεταξύ αλλων. Η περιοχή είανι γνωστή για τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοϊα, με πολλούς ανέμους, ζεστά καλοκαίρια και περισσότερες από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας ανά έτος. Αποτελεί ιδανική επιλογή για πρωτάρηδες αφού υπάρχουν πολλά και κοντινά μεταξύ τους νησιά ενώ μπορείτε να θαυμάσετε την άγρια ζωή (θαλάσσιες χελώνες) και τα όμορφα χωριά και τις παραλίες.

  1. Kατάδυση στη Χίο

xio

Οι λάτρεις των υποβρύχιων εξερευνήσεων θα πρέπει να επιλέξουν τη Χίο, η οποία φέτος ψηφίστηκε ως ένας από τους 10 κορυφαίους προορισμούς για scuba diving στην Ευρώπη. Το νησί είναι το 5ο μεγαλύτερο στη χώρα και διαθέτει εξαιρετικά θαλάσσια σπήλαια, κοραλλιογενείς ύφαλους και ναυάγια.

  1. Aναρρίχηση στην Κάλυμνο

grande-grotte-cave-kalymno

Το νησί διαθέτει μεγάλη επιφάνεια βράχων, σπηλαίων και περισσότερα από 77 σημεία για αναρρίχηση. Οι αμέτρητοι σχηματισμοί βράχων το καθιστούν εναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς αναρρίχησης στην Ελλάδα, με γραφικά σημεία όπως το σπήλαιο Grande Grotta, με ζωγραφιές από επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

  1. Ποδηλασία στην Κέρκυρα

kerkyra

Η Κέρκυρα διαθέτει σύνθετη επιφάνεια που αποτελείται από ορεινά και επίπεδα μέρη, καθιστώντας την ιδανική για απλή ποδηλασία και mountain bike. O ποδηλάτης μπορεί να εξερευνήσει περιοχές γεμάτες ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια, αλλά και αγροτικά χωριά και όμορφες παραλίες. Για ποδηλασία προσφέρεται επίσης η πόλη.

  1. Αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Λευκάδα

paraglyding-lefkada

Όσοι αναζητούν μια εξτρίμ εμπειρία μπορούν να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες για αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Λευκάδα επάνω από πανέμορφα τοπία. Εξαιτίας του ιδανικού συνδυασμού των θερμικών συνθηκών και των παράκτιων ανέμων, το νησί είναι ιδανικό για πτήσεις με αλεξίπτωτο επάνω από βουνά, παραλίες και τα μπλε νερά του Ιονίου.

  1. Καγιάκ στην Κεφαλονιά

kefalonia

Τα ζεστά και ήρεμα νερά, η εντυπωσιακή ακτογραμμή και τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά κάνουν την Κεφαλονιά ονειρικό προορισμό για τους λάτρεις του καγιάκ. Κάνετε μια οργανωμένη ξενάγηση στο νησί ή κατασκηνώστε κάτω από τα ελαιόδεντρα ή σε κάποια παραλία, ή ενοικιάστε ένα καγιάκ και απολαύστε διασκεδάζοντας τα πεντακάθαρα νερά των απομονωμένων παραλιών του νησιού.

Πηγή: tornosnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer