Ενα απο τα πιο μεγάλα κ πολυτελή κρουαζιερόπλοια του κόσμου αγκυροβόλησε σημερα στον λιμενοβραχίονα του Αργοστολιου, με 2500 επιβάτες.
Η Κεφαλονιά στους προορισμούς του Celebrity Silhouette
Πρωτοσέλιδα
21/10/2014 | 22:01

Της Γιάννας Κουλουμπή

Ενα απο τα πιο μεγάλα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια του κόσμου με μήκος 315 μέτρα αγκυροβόλησε σημερα στον λιμενοβραχίονα του Αργοστολιου, με 2500 επιβάτες.
Οι χώροι του θύμιζαν πραγματικά πολυτελές ξενοδοχείο, ενω είχε 16 πατώματα. Στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μπορεί κάποιος να βρει πραγματικά τα πάντα. Εστιατόρια, καταστήματα, πισίνες, γυμναστηρίο, καζίνο, θέατρο, βιβλιοθήκη και πολλά άλλα.
Το πιο ευχάριστο απο ολα παντως ηταν ο Έλληνας πλοίαρχος Αναστασιος Λεκκας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την Κεφαλονια κ ευχήθηκε τα καλυτερα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί μας.
Εκτός απο αυτο ομως, έκανε και μια παρατήρηση στους κ. Βαγγέλη Κεκατο, Γιώργο Τζωρτζάτο κ Χρήστο Λευκαδίτη σχετικά με τη λειτουργικότητα του μπαστουνιού.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς:

Μια ξεχωριστά όμορφη ημέρα για την ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά ήταν η Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, αφού το Αργοστόλι υποδέχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα Κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το Celebrity Silhouette.

Το μεγαλοπρεπές πλοίο μετέφερε περίπου 5000 άτομα, επιβάτες και προσωπικό, έχει Έλληνα Πλοίαρχο, τον κ.Αναστάσιο Λέκκα, πρακτορεύεται στην Κεφαλονιά από τον κ.Βασιλάτο και ανήκει στην Εταιρεία Celebrity Cruises.

Σε μία συμβολική Τελετή Υποδοχής του Πλοίου από τη Δημοτική Αρχή, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στον κ.Πλοίαρχο.

Την ομάδα υποδοχής τίμησαν με τη Συμμετοχή τους η Υπολιμενάρχης κ.Κολοβού, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Γεώργιος Τζωρτζάτος, ο Α/Πρόεδρος κ.Χρίστος Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., οι οποίοι κατέγραψαν ευγενώς τη σημαντική για το Θαλάσσιο Τουρισμό του Νησιού Εκδήλωση.

Ο κ.Πλοίαρχος, αφού ευχαρίστησε για τη συμβολική υποδοχή, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις ομορφιές του Νησιού, προσέφερε αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του Πλοίου στον κ.Κεκάτο και τον κ.Τζωρτζάτο και επεσήμανε τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης των σημείων πρόσδεσης στο νέο λιμενοβραχίονα, για να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η προσέγγιση μέγα-Κρουαζιεροπλοίων.

Ο κ.Κεκάτος, στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων, που εκφράζεται  με τη συμμετοχή του Νησιού στις διεθνείς θεματικές Εκθέσεις και αναφέρθηκε στις συναντήσεις εργασίας που προετοιμάζει εμπεριστατωμένα η κ.Παλάση της CTM στις διεθνείς Sea Trade (Miami- Hamburg –Barcelona) και με τα Στελέχη της Celebrity Cruises.

Στη συνέχεια, ο κ.Τζωρτζάτος αναφέρθηκε στην επιθυμία του Λιμενικού Ταμείου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, ενώ ο κ.Λευκαδίτης επεσήμανε τις μοναδικές ομορφιές του Νησιού, που δημιουργούν αξέχαστες εντυπώσεις σε πλήρωμα και επιβάτες.

Ακολούθως ο κ.Πλοίαρχος δεξιώθηκε τα Μέλη της Αποστολής και εν συνεχεία έγινε ξενάγηση των καλεσμένων στους εκπληκτικούς χώρους και εγκαταστάσεις του πολυτελούς Κρουαζιεροπλοίου.

 

celebrity_silhouette22

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες από τη σημερινή μας επίσκεψη.

celebrity_silhouette1 celebrity_silhouette2 celebrity_silhouette3 celebrity_silhouette4 celebrity_silhouette5 celebrity_silhouette6 celebrity_silhouette7 celebrity_silhouette8 celebrity_silhouette9 celebrity_silhouette10 celebrity_silhouette11 celebrity_silhouette12 celebrity_silhouette13 celebrity_silhouette14 celebrity_silhouette15 celebrity_silhouette16 celebrity_silhouette17 celebrity_silhouette18 celebrity_silhouette19 celebrity_silhouette20 celebrity_silhouette21 celebrity_silhouette24

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer