Από το πρωί έως αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάτι απρόοπτο και η διαδικασία γίνεται ομαλά. Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στη κάλπη.
Η Κεφαλονιά και το Θιάκι στο …παραβάν
Πολιτική
25/01/2015 | 11:35

Από το πρωί στις 7, που άνοιξαν οι κάλπες, πηγαίνουν δεκάδες ψηφοφόροι να ψηφίσουν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Από το πρωί έως αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάτι απρόοπτο και η διαδικασία γίνεται ομαλά. Συνολικά, 56868 εγγεγραμένοι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Τα εκλογικά τμήματα είναι 119 συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Αθήνα (τρία ετεροδημοτών στη Καλλιθέα), Πειραιά, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

 
Μέχρι τις 19:00 στο παραβάν

 
Στα εκλογικά τμήματα στα νησιάμας οι ψηφοφόροι θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι τις 19:00 οπότε θα κλείσουν οι κάλπες και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των exit poll.

 
Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Κεφαλονιά και Ιθάκη

 
Ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, όλες οι περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα καταχωρούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο ενιαίο σύστημα, το οποίο, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΙΝ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του φορέα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμφανίζει τα αποτελέσματα των εκλογών σε πραγματικό χρόνο και με ποικίλα σχεδιαγράμματα (μπάρες, πίτες, κλπ.), προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης όλων των ενδιαφερομένων. Τα επίπεδα εμφάνισης και εκτύπωσης αντιστοιχούν στη γεωγραφική κατανομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των κομμάτων για το σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας της Περιφέρειας, αλλά και ανά περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα, δημοτική – τοπική κοινότητα, εκλογικό κέντρο. Το σύστημα παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα εμφάνισης και συγκριτικών αποτελεσμάτων με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012.
Το πρόγραμμα είναι δικτυακά προσβάσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (www.pin.gov.gr), επιλέγοντας τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο (link) που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι όχι

 
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1996).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
• Ποιοι στερούνται δικαίωμα ψήφου
Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση. Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Πού μπορούν να μάθουν οι πολίτες που ψηφίζουν
Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν.

 
Μάθε που ψηφίζεις,

 
Σε λειτουργία βρίσκεται το σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών με τα Στοιχεία του Εκλογικού Σώματος των Ελλήνων Εκλογέων.
Η τελευταία ενημέρωση που έχει γίνει στο σύστημα είναι στις 11 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνονται όσες μεταβολές έχουν γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Οι ψηφοφόροι μπορούν προς το παρόν να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν, όχι όμως, ακόμη, και σε ποιο εκλογικό τμήμα αφού δεν έχουν καταρτιστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.
Για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατήστε ΕΔΩ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer