Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών του 1953
Η Κεφαλονιά δε ξεχνά! (βίντεο)
Εκκλησία
11/08/2013 | 14:49

Του Αντώνη Καγγελάρη
Η Κεφαλονιά δε ξεχνά! Έτσι σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου τελέσθηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδίκω θανάτων τελειωθέντων αδελφών και πατέρων κατά τους τραγικούς σεισμούς του 1953. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων.

epimnhmosunh_dehsh2

Στο Θείο Κήρυγμα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Γεράσιμος Φωκάς μίλησε για τη δύναμη της Κεφαλλονίτικης ψυχής που αναγεννήθηκε μέσα από τα συντρίμμια του σεισμού αλλά και για τον τότε Μητροπολίτη Κεφαλλήνιας Ιερόθεο Βουή που έδωσε και τη ψυχή του για την ανέγερση των Ναών και των Μονών της Κεφαλονιάς. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντιπεριφεριάρχη Κεφαλονιάς κ. Σωτήρη Κουρή που ήταν ο οργανωτής όλων των εκδηλώσεων. Στη τελετή παρέστησαν ο πρέσβης της Φίλης χώρας Σουηδίας που προσέφερε τα μέγιστα στην αποκατάσταση του Νησιού μας, Ναύαρχος και Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, η βουλευτής, ο δήμαρχος, ο αρχηγός των Προσκόπων καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου. Το απόγευμα θα τελεσθεί παράκληση και λιτανεία της Εικόνος του Αγ. Σπυρίδωνος προς τη κεντρική πλατεία όπου θα γίνει και πάλι επιμνημόσυνη δέηση και παράκληση προς αποφυγή της απειλής του σεισμού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer