Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική ευταξία εορτάσθηκε και φέτος η ιερά πανήγυρις της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ στο Περαχώρι Ιθάκης.
Η Ι. Πανήγυρη μετακομιδής Ι. Λειψάνων του Αγ. Ραφαήλ στην Ιθάκη
Εκκλησία
07/07/2015 | 20:25

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική ευταξία εορτάσθηκε και φέτος η ιερά πανήγυρις της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Ραφαήλ του Ιθακησίου, στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα και γενέτειρα του Αγίου, στο Περαχώρι Ιθάκης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου και ώρα 7:30 εψάλη  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ” αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον παραδειγματικό βίο και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου Ραφαήλ και των συν αυτώ Νικολάου και Ειρήνης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 5 Ιουλίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτατάτου Ποιμενάρχου μας, των κληρικών της νήσου και λοιπών προσκεκλημένων κληρικών από τις Ι. Μητροπόλεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πειραιώς και Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγιώργος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Πριν το «Δι” ευχών» και σε συγκινησιακό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τίμησε τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Προσκυνηματικού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο της νήσου Ιθάκης Αιδεσ. Πρεσβύτερο π. Χριστόδουλο Τριλίβα με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, αναφερόμενος στο ενοριακό έργο που ο π. Χριστόδουλος όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί και δεν παρέλειψε να τον επαινέσει για την άριστη και άψογη διοργάνωση της ετήσιας πανηγύρεως του Ι. Ναού.

Όπως γράφει το poimin.gr το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ιερά Παράκλησις του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ι. Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βαθέως Ιθάκης και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων με τη συνοδεία του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής και των μελών του χορευτικού συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας». Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, το θείο λόγο κήρυξε στην κεντρική πλατεία της πόλεως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργιάδης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου, όπου προσφάτως είχαν μεταφερθεί τα λείψανα του εορταζομένου Αγίου, σεπτή αδεία του Ποιμενάρχου μας.

Ο π. Καλλίνικος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην δοκιμασία που περνά το Ελληνικό έθνος και στην σημασία της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων για την διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για τις νέες γενιές.

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί φορείς της νήσου, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι η προσέλευση των ευσεβών πιστών ήταν αρκετά μεγάλη, παρ” όλη την βαρύτητα και τις υποχρεώσεις τους, εν όψει του δημοψηφίσματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ag_rafahl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer