Ένα άρθρο του Βαγγέλη Κεκάτου για την επέτειο των 40 χρόνων της ΝΔ.
Η επέτειος των 40χρονων της Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική
06/10/2014 | 19:26

Ένα λουλούδι νοερά καταθέτω στο πλατύσκαλο του πατρικού Σπιτιού του αείμνηστου ιδρυτού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, με αφορμή τη 40χρονη επέτειο από την ίδρυση της «Νέας Δημοκρατίας».
Μία συμβολική κίνηση σεβασμού και ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που «φώλιασε» τη Χώρα μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, με κυρίαρχο επιχείρημα το γεγονός ότι δεν μπορεί να απουσιάζει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Χώρα που «γέννησε» τον Πολιτισμό.
Στον Πολιτικό, που μας «πέρασε» από τη «δικτατορία» στη «Δημοκρατία» χωρίς τραύματα και αξιοποιώντας όλες τις εμπειρίες και γνώσεις από την πλούσια πολιτική ζωή του σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε μια «κεντροδεξιά» πρόταση στην κοινωνία , που εξέφραζε όσους πίστευαν στην ελεύθερη οικονομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το κράτος, «ελεγκτικό μηχανισμό» και όχι επιχειρηματία.
Η αγάπη και η τιμή του κόσμου στο πρόσωπό του εκφράστηκε με την επιλογή του για τα Αξιώματα του Πρωθυπουργού (τέσσερις φορές) και του Προέδρου της Δημοκρατίας (δύο φορές).
Η πολιτική πρόταση της «Νέας Δημοκρατίας», φυσικό είναι μέσα στην πορεία των 40 ετών να «γκριζάρισε» τους κροτάφους του πολιτικού συστήματος, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά των μικρών ή μεγάλων Στελεχών που την πλαισίωσαν σε αυτήν τη μακρόχρονη πορεία.
Με τη σκέψη ότι στηρίζουμε πολιτικές και όχι πρόσωπα, μοιάζει αυτονόητο ότι ένα κόμμα χαρακτηρίζεται από την ιδεολογική του βάση και όχι από τους κατά καιρούς παράγοντες, που το εκπροσωπούν ανά την επικράτεια.
Όσο λοιπόν και να μας στεναχωρούν ή συχνά μας απογοητεύουν οι πολιτικές κινήσεις, κατά τόπους επιλογές, αποφάσεις ή και πράξεις μεμονωμένων ανθρώπων, Μελών, όλων των βαθμίδων της πολιτικής ιεραρχίας, της μεγάλης Οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, πάντα θα επικρατεί η σιγουριά και η ελπίδα, ότι όντως, ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά, παραμένει η κυρίαρχη αξιόπιστη επίκαιρη πρόταση της κοινωνίας για το υγιές και δημιουργικό «αύριο» του πολιτικού μας συστήματος.
Με τη βεβαιότητα ότι κάθε πολιτική πρόταση που δημοκρατικά κατατίθεται, από όποια ιδεολογική βάση και αν προέρχεται, επιθυμεί την πρόοδο και ανάπτυξη της Χώρας μας, θεωρούμε ότι όπως σε όλα, έτσι και εδώ, η πρακτική αξία των κομμάτων αξιολογείται από τη δυνατότητά τους να βλέπουν το αύριο σήμερα και ταυτόχρονα να έχουν την ικανότητα να υλοποιούν όσα υπόσχονται προς όφελος όλων των κατοίκων.
Η φετινή επέτειος μοιάζει με το καμπανάκι του κοινωνικού συναγερμού, που αν δεν το λάβεις σοβαρά υπόψη σου πολιτικά, με μία ενδεχόμενη λάθος πολιτική επιλογή, ίσως τότε οι θυσίες όλων μας πάνε στράφι.
Οι πειραματισμοί επιπέδου ο «λαός στην εξουσία» και «όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο» έδωσε πρόσκαιρη χαρά σε κλαδικοπαράγοντες, αλλά πλήγωσε μία κοινωνία, που θα ΄χει μεγαλύτερο όφελος για το λαό της όταν κυβερνάται από την πολιτική πρόταση που τα Στελέχη της διακρίνονται από το πάθος τους να «δώσουν» και όχι να «πάρουν» !
Αυτή τη διαφορά στην αντίληψη περί «συμμετοχής στα κοινά» προτείνει η Νέα Δημοκρατία και αυτή η πρόταση κάνει την επέτειο πραγματικά πολύτιμη για όλους μας.

Ευάγγελος Κεκάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer