Ανακοίνωση της δημοτική παράταξης "Ενωμένη Τετράπολη"
“Η εν πολλαις αμαρτιαις περιπίπτουσα δημοτική αρχή”
Πολιτική
20/07/2016 | 08:19

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς το οποίο έλαβε χώρα την 6η Ιουλίου 2016, εισήχθη προς συζήτηση και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ( εν προκειμένω και από την παράταξη μας ) η έγκριση της απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου  που αφορούσε  την  “απότμηση  και τον υποβιβασμό της  στάθμης πεζοδρομίου για την ίδρυση πρατηρίου καυσίμων και ενέργειας στο Αργοστόλι”.

Η ψήφιση του θέματος έγινε αφού αυτό είχε ψηφιστεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής και μετά την κατηγορηματική εισήγηση του αντιδημάρχου αρμόδιου για τα τεχνικά ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει  “δεσμία αρμοδιότητα” για την έγκριση με την ψήφο του της ως άνω απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, ο οποίος μάλιστα επέσεισε  και τον κίνδυνο άσκησης δίωξης κατά ενός εκάστου των δημοτικών συμβούλων  εκ μέρους του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία σε περίπτωση αρνητικής ψήφου.

‘Όλως περιέργως και πριν να στεγνώσει το μελάνι των πρακτικών της απόφασης, με πρόσκληση που απεστάλει την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 12.15, συνεκλήθη  κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο για την ίδια ημέρα στις 20.30 για να ανακαλέσει την απόφαση που πήρε στο ίδιο θέμα  προ δεκαημέρου.

Σημειωτέον ότι και την πρώτη και την δεύτερη συνεδρίαση δεν εστάλει καμία εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους.

Η δικαιολογία για την ανάκληση όπως ακριβώς αναφέρεται στην πρόσκληση ήταν  “λόγω πλάνης της υπηρεσίας”.

Από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  της 18ης Ιουλίου προέκυψε ότι κατά την συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της 6ης Ιουλίου το συμβούλιο εξαπατήθηκε από την εισήγηση και οδηγήθηκε εσφαλμένα  να εγκρίνει την απόφαση για το βενζινάδικο.

Ειδικώτερα

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς με το  υπ αριθμ 57495/30.1.2015 έγγραφο της προς την γραμματεία της επιτροπής ποιότητας ζωής, εισηγείται να μην εγκριθεί η απότμηση του πεζοδρομίου και επομένως και η δημιουργία βενζινάδικου.

Σε αυτήν της την   απόφαση της η τεχνική  υπηρεσία, μεταξύ των άλλων, έλαβε υπ όψη της και το τοπογραφικό που υπέβαλε γι αυτό το  θέμα ο ενδιαφερόμενος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής κ Σ Ματιάτος ουδέποτε έφερε  αυτήν την αρνητική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας προς συζήτηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου.

Στις 17 Μαΐου 2016 η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς, μετά από νέο αίτημα με νέο τοπογραφικό του ενδιαφερόμενου, εισηγείται θετικά προς την επιτροπή ποιότητας ζωής για την απότμηση του πεζοδρομίου.

Εν προκειμένω υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες στην υπό νέα ηγεσία τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η οποία ενώ εγνώριζε την ύπαρξη της αρχικής αρνητικής εισήγησης,  αβασάνιστα και κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, νομολογίας και σεβασμού, προς τους  μηχανικούς που συνέταξαν ευσυνειδήτως την αρχική αρνητική απάντηση παρέκαμψε τα πάντα και συνέταξε την νέα θετική εισήγηση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής, με την νέα θετική εισήγηση της υπό νέα ηγεσία τεχνικής υπηρεσίας, και αγνοώντας ή  αποκρύπτοντας την αρχική αρνητική εισάγει το θέμα στην επιτροπή και αποσπά θετική γνωμοδότηση.

Με αυτή την μεθόδευση υπεκλάπει και η θετική ψήφος  του Δημοτικού Συμβουλίου για την απότμηση του πεζοδρομίου.

Η συγκροτημένη αντίδραση των κατοίκων και κυρίως οι ποινικές και αστικές  ευθύνες που θα προέκυπταν από την εφαρμογή της απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου για την  απότμηση του πεζοδρομίου, προκάλεσαν τον πανικόβλητη εσπευσμένη ανάκληση της από την δημοτική αρχή.

Για την παράταξη μας παραμένει προς απάντηση γιατί οι κάτοικοι δεν κατέθεσαν  στο δημοτικό συμβούλιο της 6ης Ιουλίου  τις φωτογραφίες και τα στοιχεία που δήλωσαν ότι διαθέτουν για χονδροειδή παρέμβαση που έγινε από ιδιώτη  στο πεζοδρόμιο της Ιακώβου Πυλαρινού αλλά τα προσεκόμισαν στο συμβούλιο της 18ης.

Κλείνοντας δεν μπορεί παρά να  σημειώσουμε την απουσία του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση  και στις  δύο συνεδριάσεις για ένα  τόσο σοβαρό θέμα, τον καλούμε να ξεκαθαρίσει προσωπικά την υπόθεση και να διαπιστώσει εάν η τεχνική υπηρεσία συνειδητά παραπλάνησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους ή ενήργησε κάτω από εντολές ή πίεση τρίτων των οποίων και να αποκαλύψει την ταυτότητα και τις προθέσεις διαφορετικά θα παραμείνει ο ίδιος έκθετος.

Αργοστόλι 19 Ιουλίου 2016

Γραφείο Τύπου

Δημοτικής Παράταξης  “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer