Αυτή είναι η ιστορία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Τρεις άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους για τη γαλάζια παράταξη.
Μια ιστορική φωτογραφία ανήμερα των γενεθλίων της ΝΔ
Παναγής Φωκάς
04/10/2014 | 14:10

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Ο γιατρός και παλιό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης Γιώργος Κουρής ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία εκτός από τον ίδιο, είναι ο αείμνηστος Γεράκης και ο Μάκης Μεσσάρης, με πολλούς συμβολισμούς!
Από τη Γαλλία που ήταν εξόριστος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επικοινωνούσε με τον αείμνηστο Γεράκη για το σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού κόμματος με τις αρχές και τις αξίες του φιλελευθερισμού. Το 1974 από το σπίτι του Παναγή Γεράκη ιδρύθηκε και οργανώθηκε η τοπική ΝΔ. Ο Παναγής Γεράκης (που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή) ήταν ο πρώτος μεταπολιτευτικός βουλευτής της Κεφαλονιάς και 40 χρόνια στυλοβάτης της γαλάζια παράταξης στο νησί μας.
Ο Μάκης Μεσσάρης που μαζί με τον αδελφό του Χαράλαμπο Μεσσάρη έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε τοπική ΝΔ. Ο γιατρός εκλέχθηκε βουλευτής με τη ΝΔ το 1990 σημειώνοντας ρεκόρ προσωπικών σταυρών μεταπολιτευτικά (κοντά στους 9000 σταυρούς). Αν και η κοινοβουλευτική του θητεία διήρκησε λίγους μήνες κατόρθωσε να μιλήσει πρώτος για τα ΤΕΙ στη Κεφαλονιά, για την ύδρευση στο Ληξούρι, και τη δημιουργία ΒΙΠΕ στο Αργοστόλι. Έπαιξε μάλιστα σημαντικό ρόλο, στη νίκη της ΝΔ στη Κεφαλονιά το 2004 που εκλέχθηκε βουλευτής ο Πέτρος Αλιβιζάτος.
Ο γιατρός Γιώργος Κουρής, μαζί με τον αδελφό του Σωτήρη Κουρή, ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή της μάχης. Από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς στη Κεφαλονιά. Αν και δεν έχει καταφέρει ποτέ να εκλεγεί ο Γιώργος ήταν στυλοβάτης σε όλες τις μεγάλες μάχες της γαλάζιας παράταξης. Ρεκόρ σταυρών σαν δημοτικός σύμβουλος για πολλά χρόνια στο τότε δήμο Αργοστολίου, υποψήφιος βουλευτής το 2009 δίπλα στον Αλέξανδρο Παρίση.
Δεν ξέρουμε τι κοινό μπορεί να έχουν όλα αυτά που γράψαμε με τη σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θεωρούμε ότι ήταν δημοσιογραφικό χρέος μας, σήμερα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, να τα καταθέσουμε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer