Φρέσκα πρόσωπα σπάνε τη σιωπή τους και διεκδικούν το «τιμόνι» της Κεφαλονιάς
Η γενιά των 45άρηδων στο προσκήνιο των εκλογών
Παναγής Φωκάς
09/01/2015 | 11:25

Του Παναγή Φωκά

Αλήθεια, ποιος περίμενε πριν από περίπου ένα μήνα ότι η ΝΔ θα έχει αξιώσεις να κερδίσει την έδρα στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς;
Και για να σας το κάνω πιο δύσκολο, ποιος περίμενε όταν ξεκινούσαν οι διεργασίες με πολλά ονόματα να σβήνονται και να γράφονται στο «μαυροπίνακα» της ΝΟΔΕ, ότι τελικά η ΝΔ θα είχε τόσο ισχυρό ψηφοδέλτιο;
Πιστέψτε με, ουδείς…!
Γιατί σε όλες τις αναλύσεις που γινόντουσαν, όλοι μα όλοι, ανακυκλώνανε τα ίδια πρόσωπα με τις ίδιες χιλιοπαιγμένες θεωρίες. Κάπως έτσι είχε επαναπαυτεί και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας να τον βγάλει το …ρεύμα.
Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα επαναλαμβανόταν το «φιάσκο» του 2012 με λάθη ένθεν και κείθεν, ακούστηκε η μαγική λέξη…. Ανανέωση.
Η πρώτη έκπληξη ακούστηκε από τον ίδιο τον Παρίση που κατέβασε τον συμπατριώτη μας πετυχημένο Ποινικολόγο Χαράλαμπο Λυκούδη. Νέο, κοντά στα 45, πετυχημένο επαγγελματικά και φυσικά αυτοδημιούργητο. Η έκπληξη του ονόματος έφερε αναπόφευκτα ανακάτεμα στη εκλογική τράπουλα και άλλαξε τους συσχετισμούς.
Η συνέχεια ήρθε με την ίδια συνταγή… Ανανέωση και Ενότητα. Δύο στελέχη που έχουν «ψηθεί» από μικρά στην τοπική ΝΔ μπήκαν στη μάχη και φώναξαν «παρών». Ο Σάββας Σαβόγλου και η Τζόγια Γρουζή.
Ο δικηγόρος Σάββας, ιδρυτής της μαθητικής νεολαίας της ΝΔ στη Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μπαίνει στα δύσκολα θέλοντας με τη κίνηση του αυτή να αναδείξει την ενότητα, την ανανέωση και να συσπειρώσει τη «γαλάζια» βάση.
Η Τζόγια, από μικρή στην ΟΝΝΕΔ, έκανε την έκπληξη στις περιφερειακές εκλογές. Πρώτοι σε σταυρούς με τον Σπύρου και πολύ δυναμική ως θεματική αντιπεριφερειάρχης.
Συμπέρασμα
Η ΝΔ τοπικά τόλμησε αυτό που δεν τόλμησε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τη ολοκληρωτική ανανέωση του ψηφοδελτίου της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις Δημοτικές εκλογές όσο και σε αυτή την εκλογική μάχη, «ψαρεύει» υποψήφιους, «άνευρους πολιτικά» σε μία δεξαμενή του 4% του παλιού Συνασπισμού.
Οι υποψήφιοι της ΝΔ, που ανήκουν στη γενιά των 45αρηδων, διεκδικούν να κοιτάξουν στα μάτια το παραγωγικό ιστό της κοινωνίας μας, που μοχθεί για τον τουρισμό, την ανάπτυξη, την οικογενειακή επιχείρηση που έχει φρέσκιες ιδέες και δεν θέλει να περάσει άλλες περιπέτειες…. Την ίδια ώρα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ περιμένει το πανελλαδικό ρεύμα να τον ξαναβγάλει προβάλλοντας τη μιζέρια και την καταστροφή….
Το ποιος τελικά θα κερδίσει αυτή τη μάχη παραμένει αβέβαιο, σίγουρα όμως το παιχνίδι είναι αμφίρροπο, κάτι που πριν ένα μήνα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν κερδισμένο.
Τελικά σε αυτή την αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση το αποτέλεσμα θα το κρίνουν τα νέα Πρόσωπα…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer