Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα
Ημερίδα για την Ενέργεια στο ΤΕΙ
Οικολογία
13/03/2015 | 10:20

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, συνδιοργανώνουν την 1η Ημερίδα για την Ενέργεια τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 14.30, στο χώρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην αίθουσα Κώστας Ευαγγελάτος στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, στο Αργοστόλι.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση απευθύνεται στους πολίτες της Κεφαλονιάς, τους επιχειρηματίες και την τοπική αυτοδιοίκηση και πραγματεύεται το παγκοσμίως Νο 1 ζήτημα της Ενεργειακής επάρκειας και της συνεπαγόμενης προστασίας του περιβάλλοντος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας και μια σύντομη παρουσίαση των ομιλητών:

Τίτλος παρουσίασης ΩΡΑ Τίτλος Ομιλητή          
Νανοτεχνολογία & Πράσινη Δόμηση 14:30 Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής,  Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής NanoPhos AE
 

Χαιρετισμοί

15:00
 

Εξοικονόμηση ενέργειας, πρότυπο κτήριο ΕΛ- Φωτοηλιοθερμικά συστήματα ζεστού νερού χρήσης.

15:30 Μιχάλης Φιλιππίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός ιδρυτής Enerfil, Εταιρίας Ενεργειακών Υπηρεσιών
 

 

 

Ενεργειακή αποδοτικότητα με ΑΠΕ

16:00 Δρ Αγερίδης Γιώργος, Μηχανολόγος Μηχανικός              (ΚΑΠΕ)
 

Η εξοικονόμηση ενέργειας με την αποφυγή δημιουργίας επικαθήσεων αλάτων κυρίως (ασβεστίου – μαγνησίου) στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

16:30 Ερμής Μασσώνος
 

 

Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων

17:00 Μαργαρίτα Μουτή, Πολιτικός  Μηχανικός

Γεράσιμος Δίπλας,   Μηχανολόγος Μηχανικός                     (ΤΕΕ)

 

Διάλειμμα

 

 

Σύμφωνο των Δημάρχων

18:00 Τζανακάκη Εύη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός                         (ΚΑΠΕ)
 

Προοπτικές αναμόρφωσης του αστικού φωτισμού

18:30 Δημήτρης Νικολάου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και  Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 

Εφαρμοσμένη επικοινωνία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα

19:00 Δρ Κώστας Αντ. Πετράκης, Κοινωνιολόγος                             (ΤΕΙ)
 

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα – Ενεργειακός εξορθολογισμός και Προστασία του Περιβάλλοντος

19:30 Μαρία Ζαρκαδούλα, Γεωπόνος                                             (ΚΑΠΕ)
 

Ενεργειακός συμψηφισμός με φωτοβολταϊκά Περιβαλλοντικά πιστοποιητικά στον Τουρισμό

20:00 Κωνσταντίνος Πρέντζας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
 

Ελεύθερη συζήτηση

20:30
  1. Δρ Ιωάννης Αραμπατζής, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής NanoPhos Α.Ε.

  «Νανοτεχνολογία και Πράσινη δόμηση»

Απόφοιτος του τμήματος Χημικών στα Ιωάννινα με διδακτορικό στο ΕΜΠ, όπου μέρος της διατριβής του ήταν « ο καθαρισμός επιφανειών από τα βακτήρια με τη βοήθεια του φωτός». Το 2006 ιδρύει  τη Nanophos η οποία παράγει οικολογικά υλικά για θερμομόνωση – υγρομόνωση και καθαρισμό επιφανειών τα οποία έχουν πιστοποιηθεί για τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες τόσο από το ΚΑΠΕ όσο και από το ZED Pavillion. Η NanoPhos κέρδισε στη Σαγκάη το 2010 το 1ο βραβείο καινοτομίας από τον Bill Gates.

Ελληνική εταιρεία 100%, εδρεύει στο Λαύριο και το 80% του τζίρου της είναι από εξαγωγές.

  1. Μιχάλης Φιλιππίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός ιδρυτής Enerfil, εταιρείας Ε.Υ.*

  α) Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια – Πρότυπο κτήριο ΕΛ

  β) Φωτοηλιοθερμικά συστήματα Ζεστού Νερού, σύστημα ΔΙΓΕΝΗΣ

Σχεδιαστής πρωτοποριακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης και των απαιτούμενων αυτοματισμών που υποστηρίζουν συστήματα υψηλής έντασης, όπως διαχειριστές ενέργειας και απαγωγείς θερμότητας. Εδώ και δύο χρόνια σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης παίρνουν μετρήσεις από το πρότυπο κτήριο ΕΛ στο οποίο με απλές και οικονομικές εφαρμογές η ζήτηση πρωτογενούς  ενέργειας  σε ετήσια βάση είναι κάτω από 100KWh/m2.

  1. Ερμής Μασσώνος, ιδρυτής της Ecomagnetizer Hellas 

  Η εξοικονόμηση ενέργειας με την αποφυγή δημιουργίας επικαθήσεων αλάτων κυρίως (ασβεστίου – μαγνησίου) στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ο Ερμής Μασσώνος, γεννηθείς στην Κύπρο, ασχολείται με συστήματα ενεργειακά περισσότερο από 40 χρόνια. Τη δεκαετία του ‘70 έφερε στην Ελλάδα το πρώτο ηλιακό σύστημα….. ενώ τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια ασχολείται με τα προβλήματα που δημιουργούν τα άλατα στον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

  1. Δημήτριος Παναγιώτης Νικολάου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ

  Προοπτικές αναμόρφωσης του αστικού φωτισμού –

Ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών και Ευρωπαϊκών προτύπων – Σύγχρονη πόλη

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ και συνιδρυτής της ILS. Εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Ενέργειας, των ηλεκτρικών μηχανών και των βιομηχανικών συστημάτων.  Η ILS στελεχώνεται από μηχανικούς που εργάζονται τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή των καινοτόμων συστημάτων,   που δεν περιορίζονται σε μια απλή εγκατάσταση αστικού φωτισμού, αλλά αποτελούν καταλύτη τεχνολογικής αναβάθμισης μιας πόλης.

  1. Μαργαρίτα Μουτή, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός

και Μάκης Δίπλας Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός   

   Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων

 

Η Μαργαρίτα Μουτή και ο Μάκης Δίπλας ανήκουν στους νέους Μηχανικούς του ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης και μαζί με την Ιουλία Κουταβά, αποτελούν την  ομάδα του ΤΕΕ για την ενέργεια.

 

  1. Κώστας Αντ. Πετράκης, Κοινωνιολόγος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων 

Εφαρμοσμένη επικοινωνία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα

 

Ο Κώστας Αντ. Πετράκης έκανε  προπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και ολοκλήρωση διδακτορικού στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την προσπάθεια ανάπτυξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  1. Κωνσταντίνος Πρέντζας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., μέλος του εμπορικού συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ και εκπρόσωπος Ιονίων Νήσων του συνδέσμου εγκαταστατών φωτοβολταϊκών «ΗΛΙΟΣ»

Εφαρμογές Φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας,

 

Διανύοντας τον 8ο χρόνο  στην Κεφαλονιά, δραστηριοποιείται σε ενεργειακές εφαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας,  ενώ σε συνεργασία με το Ιόνιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού και τις Pam Longobardi και Dianna Cohen ξεκίνησαν το σχεδιασμό του φιλόδοξου project  “ Kefalonia, a plastic free island

  1. Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών ενεργείας Κ.Α.Π.Ε.

Το Κ.Α.Π.Ε. είναι ο Εθνικός φορέας για την προώθηση των ΑΠΕ, της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης Ενέργειας. Δραστηριοποιείται δυναμικά στο πλαίσιο της Εθνικής και Κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων υλοποιεί καινοτόμα έργα, σημαντικές δράσεις για την διάδοση και εδραίωση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.

Εισηγητές Κ.Α.Π.Ε. :

  1. Δρ. Γιώργος Αγερίδης, Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ

         Ενεργειακή αποδοτικότητα με Α.Π.Ε.

Είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 ήταν επίσης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Είναι Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει εργαστεί στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

  1. Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc

         Ενεργειακή αποδοτικότητα στην τοπική Αυτοδιοίκηση.  

                     Σύμφωνο των δημάρχων

Η Εύη Τζανακάκη είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1987) και κάτοχος MSc (1989) στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, με έμφαση τη ηλιακή αρχιτεκτονική και εξοικονόμηση ενέργειας από το Arizona State University των ΗΠΑ, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση. Από το 1991 έως σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας.

  1. Μαρία Ζαρκαδούλα,Γεωπόνος MSc

         Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα – Ενεργειακός εξορθολογισμός και Προστασία του              Περιβάλλοντος

Η κα Μαρία Ζαρκαδούλα είναι Γεωπόνος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1989) με μεταπτυχιακό MSc. σε Συστήματα Διαχείρισης της Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΜΠ-Παν. Πειραιώς, 2006). Από το 1990 έως σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας. Από το 2003-Οκτ./2006 ήταν Υπεύθυνη του Τμήματος Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής

κ. Κωνσταντίνο Πρέντζα στο τηλέφωνο 6978.554144

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer