«Πρέπει να εκπονηθεί σύντομα ένα “Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο” το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας».
Ηλίας προς Σπύρου…
Πολιτική
02/05/2011 | 03:15
Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 συνεδρίασε στη Ζάκυνθο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Ως πρώτο θέμα της ημερήσιας Διάταξης υπήρξε η ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου για το ΕΣΠΑ. Επειδή η συζήτηση ήταν ενημερωτική και δεν επρόκειτο να ληφθεί απόφαση η Παράταξή μας ζήτησε να μη γενικευθεί η συζήτηση και να γίνει ειδική Συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Με ευθύνη όμως του Προέδρου του Π. Σ. και του Περιφερειάρχη διεξήχθη επτάωρη (!) συζήτηση σε βάρος των άλλων σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας Διάταξης που επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις! Τούτο είχε ως αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη δυσφορία των ενδιαφερόμενων πολιτών που περίμεναν να ληφθούν αποφάσεις που τους αφορούν ( λ. χ. διαχείριση απορριμμάτων Ζακύνθου), την αρρυθμία στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και τελικά την απαξίωση του οργάνου.
Προκειμένου να διασωθεί η συνεδρίαση και να μη πάνε χαμένες τόσες ώρες συζήτησης ο επικεφαλής του Ιονίου Αρχιπελάγους Ηλίας Μπεριάτος πρότεινε στο Π. Σ. και τον Περιφερειάρχη να ληφθεί απόφαση εκπόνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός ‘’Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου’’ το οποίο θ΄αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την αναπτυξιακή πορεία της Π.Ι.Ν. Το σχέδιο που περιλαμβάνεται άλλωστε στις αρμοδιότητες που παρέχει η νομοθεσία (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των νησιών μας όπως στόχοι, κατευθύνσεις, προτεραιότητες καταγραφή έργων και δράσεων κεντρικών φορέων, νοικοκύρεμα του ΕΣΠΑ, δυνατές πηγές χρηματοδότησης, αξιοποίηση προγραμμάτων, μηχανισμοί υλοποίησης στη σημερινή συγκυρία κ.λ.π.
Δυστυχώς όμως για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας η Παράταξη της πλειοψηφίας και οι σύμμαχοί της στο Π.Σ. απέρριψαν την πρότασή αυτή με αποτέλεσμα να μην διαθέτει η περιφέρειά μας την πυξίδα που θα την βοηθήσει να πορευτεί στο δρόμο της ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer