Για δυο ημέρες δεκάδες μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού συμμετείχαν σε ένα πλούσιο, ζεστό και δημιουργικό διήμερο εκδηλώσεων.
Ζωντάνεψε η προκατασκευασμένη αίθουσα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης
Κοινωνία
24/12/2015 | 09:43

Ζωντάνεψε η προκατασκευασμένη αίθουσα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Για δυο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, 21 και 22 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, πρωί κι απόγευμα, δεκάδες μαθητές από τα δύο Δημοτικά Σχολεία του Ληξουριού παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο, ζεστό και δημιουργικό διήμερο εκδηλώσεων:
–τα πρωινά παρέα με τη θεατρολόγο κ. Αναστασία Θωμά και την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Έλενα Λιάτου άκουσαν και δραματοποίησαν παραμύθια, συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών και έκαναν διάφορες βιωματικές ασκήσεις, και
–τα απογεύματα με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Γεράσιμο Γαλανό δραστηριοποιήθηκαν ως μέλη καλλιτεχνικού εργαστηρίου, κατασκευάζοντας όμορφα στολίδια (κουκουνάρια, ταράνδους κ.ά.) για το χριστουγεννιάτικο δένδρο.
Η Διευθύντρια και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης ευχαριστούν τον κ. Γ. Γαλανό για την οργάνωση και το γενικό συντονισμό του διημέρου των εκδηλώσεων αλλά και για τη συμμετοχή του σε αυτό. Ευχαριστούν επίσης την κ. Αν. Θωμά και την κ. Έλ. Λιάτου για την άριστη συνεργασία και τη συμμετοχή τους, η οποία προσέδωσε μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην όλη προσπάθεια.
Ευχαριστίες ακόμη απευθύνουν και στις φιλολόγους κ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα και κ. Αγγελική Μαρκάτου, στη νηπιαγωγό κ. Ελένη Κούτση και στη μαθήτρια του Λυκείου Ληξουριού Μαίρη Μαρκάτου για τη βοήθεια τους σε δραστηριότητες του διημέρου, στην υπάλληλο της Βιβλιοθήκης μας κ. Β. Μαθιουδάκη, η οποία, πέρα από ωράρια, ουσιαστικά και πρακτικά συνέβαλε στη διοργάνωσή του, αλλά και στη δημοσιογράφο κ. Ελ. Κουλουριώτου (Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κεφαλονιάς) για την εύστοχη ραδιοφωνική κάλυψη αυτής της δραστηριότητάς μας..
Ξεχωριστά, προφανώς, ευχαριστούν τους μικρούς μαθητές, στους οποίους και εύχονται Καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, καθώς και τις συνοδούς-δασκάλες τους.
Καλές Γιορτές σε όλους. Ειρήνη και δημιουργικότητα σε όλους.

Η Διευθύντρια Ο Πρόεδρος
της Βιβλιοθήκης του Εφορ. Συμ/λίου

Θ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ Π. ΠΕΤΡΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer