Μια απλή και εύκολη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις έτοιμες ζαμπονοκασερόπιτες που παίρνουμε από τον φούρνο!
Ζαμπονοκασερόπιτα
Μαγειρική
31/03/2015 | 10:57
Μια απλή και εύκολη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις έτοιμες ζαμπονοκασερόπιτες που παίρνουμε από τον φούρνο!
Υλικά συνταγής:
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. ζαμπόν
350 γρ. κασέρι
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
2 κ.σ. ανάμεικτο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Στρώνουμε κάτω το 1 φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το επόμενο, ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και στρώνουμε το τρίτο φύλλο. Κάνουμε στρώση ζαμπόν και από πάνω στρώση κασέρι κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε μια στρώση. Καλύπτουμε με φέτες πιπεριάς, στρώνουμε ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, πιπεριά.
- Καλύπτουμε την πίτα με το 5 ο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο και άσπρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω ομοιόμορφα. Έχει όψη και υφή πίτας, αλλά γεύση πίτσας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:49