Την πίτα στην Ελλάδα δεν μίσησε ποτέ κανείς. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι να ανοίγουν φύλλο
Σπανακοκέικ
Μαγειρική
22/03/2015 | 09:37

Την πίτα στην Ελλάδα δεν μίσησε ποτέ κανείς. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι να ανοίγουν φύλλο και ακόμη κι αν ξέρουν, ενίοτε δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να αναστατώσουν μια κουζίνα. Αυτό το κέικ δίνει ατόφια τη γεύση της κλασικής σπανακόπιτας με ελάχιστο κόπο και χωρίς να διεκδικεί το ταλέντο της νοικοκυράς στα μυστικά του πλάστη.

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 350γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • πιπέρι, λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαραίνετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να στεγνώσει από τα υγρά του.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Tips

-Αντίθετα με τα υπόλοιπα κέικ που τα δοκιμάζουμε κάνοντας μια τρύπα με πιρούνι να δούμε αν θα βγει στεγνό, αυτό εδώ μένει πάντα υγρό, εξαιτίας των λαχανικών που «κατεβάζουν» υγρά.

-Αν μαζί με το σπανάκι βάλετε και άλλα χόρτα όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα και περισσότερα φρέσκα μυρωδικά όπως μάραθο, το αποτέλεσμα θα βγει πιο αρωματικό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ