Oι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ.
Ε.Α.Σ.: Νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξισωτική αποζημίωση ντόπιων αγροτών
Οικολογία
14/05/2016 | 16:22

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσπίζεται το απαραίτητο νέο θεσμικό πλαίσιο των οικονομικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο του Μέτρου 13 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014−2020 (πρώην  Εξισωτική  Αποζημίωση).  Σύμφωνα με το Άρθρο 7 της απόφασης το ύψος της Επιδότησης  για τις ορεινές περιοχές καθορίζεται πλέον στα 10€/στρέμμα και για περιοχές με φυσικούς περιορισμούς στα 9,5€/ στρέμμα. Η ενίσχυση θα μειώνεται προοδευτικά για όσους έχουν εκτάσεις άνω των 200 στρεμμάτων, ενώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων δεν θα χορηγείται.

Επιπροσθέτως, ειδικά για φέτος, εγκρίθηκε η δυνατότητα υποβολής των Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων (βασικής Ενίσχυσης & Εξισωτικής) καθώς και των Αιτήσεων Μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων έτους 2016 έως και στις 15η Ιουνίου  προκειμένου να διευκολυνθούν οι εναπομείναντες ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί,  Αμπελουργοί,  Κτηνοτρόφοι,  Μελισσοκόμοι, Κηπευτικοπαραγωγοί,  Δενδροκαλλιεργητές  και  Ψαράδες να καταθέσουν τις Αιτήσεις τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer