Είναι πεντανόστιμη και μυρωδάτη. Καταναλώνεται ιδανικά τις κρύες μέρες και νύχτες
Εύκολη μηλόπιτα
Μαγειρική
16/11/2014 | 18:47
Τρομερά εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα. Είναι πεντανόστιμη και μυρωδάτη. Καταναλώνεται ιδανικά τις κρύες μέρες και νύχτες, δίπλα στο τζάκι, μαζί με μια κούπα αχνιστό τσάι.
Υλικά:
- 3 μήλα κομμένα, χωρίς κουκούτσια και σε κομμάτια μικρά
- 2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 μήλα
- 50 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα 3 μήλα σε κομμάτια, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και το νερό σε ένα κατσαρόλι με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ. Κάνουμε τα μήλα πουρέ με ένα πιρούνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ανοίγω με ένα πλάστη λίγο το φύλλο της σφολιάτας και κόβω με το μαχαίρι τις άκρες του αν χρειάζεται για να είναι τετραγωνισμένο και όμορφο. Απλώνουμε τον πουρέ μήλου αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών γύρω-γύρω.
- Καθαρίζουμε επιπλέον μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω στη γέμιση της τάρτας. Απλώνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη.
Tips
Όσο πιο «καθαρή» είναι στις άκριες η σφολιάτα τόσο πιο πολύ φουσκώνει ποτέ δεν τη διπλώνουμε στις άκρες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:09
15:10