Σε ανακωχή, τουλάχιστον για την ώρα, κατέληξαν χθες οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.
Εύθραυστη εκεχειρία στη ΝΔ
Πολιτική
15/10/2015 | 07:41

Σε ανακωχή, τουλάχιστον για την ώρα, κατέληξαν χθες οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, που προκλήθηκε από την εισβολή και τα… γαλλικά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ του κόμματος και ενώ είχαν συμφωνηθεί όλα για τις εκλογές.

Το απόγευμα οι τέσσερις επιχείρησαν να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας: «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλός μας είναι μόνον ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου» ανέφεραν.

Ωστόσο η εικόνα έχει άλλη ερμηνεία οι τρεις υποψήφιοι, Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφήθηκαν μαζί, ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης έλειπε από την οικογενειακή φωτογραφία.

Η ανακοίνωση των τεσσάρων, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, χαμήλωσε τους τόνους των προηγούμενων ωρών.

Στη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες του για τη διαδικασία ανάθεσης του μηχανογραφικού έργου των εκλογών και δέχθηκε την έκδοση της κοινής ανακοίνωσης που πρότεινε ο κ. Απ. Τζιτζικώστας.

Ωστόσο το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. παραμένει βαρύ. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης ζήτησε να υπάρξει ειδική σύγκληση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και πολλοί ακόμη βουλευτές, όπως οι κ. Γ. Κουμουτσάκος, Στ. Καλαφάτης, Μαξ. Χαρακόπουλος, Κ. Τσιάρας.

Στο παρασκήνιο εξελίσσονται διάφορες κινήσεις για να χαμηλώσουν oι τόνοι και προκρίνονται πρωτοβουλίες για να επέλθει συμβιβασμός και να φθάσει το κόμμα ηρεμία στις εσωκομματικές εκλογές.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι βουλευτές ήδη ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να πάνε πίσω οι εκλογές.

Ταυτόχρονα οι τρεις υποψήφιοι προσπαθούν να καταλάβουν τις κινήσεις Μεϊμαράκη που ξεκίνησε τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου και εκτιμούν ότι ο ίδιος επιχειρεί να πάει πίσω τη διαδικασία και να μην φτάσει η ΝΔ στις κάλπες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer