Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έγινε παρουσίαση της μαθητικής εργασίας μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου για τον πανελλαδικό διαγωνισμό με θέμα: «Εθελοντισμός και φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους;»
Επιτυχημένο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ληξούρι
Πολιτική
27/04/2014 | 11:21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία στο Ληξούρι. Δεκάδες ήταν οι μαθητές που παρευρέθηκαν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ και έδωσαν ζωντάνια στην πόλη. Ήδη από νωρίς, μαθητές μαζεύτηκαν στο χώρο για να στήσουν το Φεστιβάλ με πολύ μεράκι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Στάμω Δημητράτου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου και μέλος του ΤΣ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΚΝΕ, η οποία αναφέρθηκε στις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ στη ζωή της νεολαίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μαθητές του Ληξουρίου, που βιώνουν ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες αυτές, ύστερα από τους σεισμούς που ταλάνισαν την περιοχή, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που για πρώτη φορά φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι.

Πολύμορφες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έγινε παρουσίαση της μαθητικής εργασίας μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου για τον πανελλαδικό διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ με θέμα: «Εθελοντισμός και φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους;».

Ακόμη, το πρόγραμμα περιελάμβανε σκετς με θέμα την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων από μαθητές του νησιού. Ξεχωριστό κομμάτι του προγράμματος αποτέλεσε η συναυλία από τον «Απέχθων», μαθητή του ΓΕΛ Ληξουρίο, που με hip hop ρυθμό παρουσίασε την κατάσταση στο νησί μετά τους σεισμούς και κυρίως το πώς τη βιώνουν οι μαθητές της Παλλικής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο χώρο υπήρχε τραπέζι ping pong, σκάκι και μπασκέτα για παιχνίδι 3on3. Οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτά, με τον τρόπο τους εξέφρασαν την ανάγκη που έχουν για δωρεάν αθλητισμό και ψυχαγωγία.

mathitiko-festibal-lhksouri-5

Πηγή: 902.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer