"Θα είμαι εδώ έτσι κι αλλιώς, κοινός στόχος η αγάπη για τα νησιά μας" ήταν οι φράσεις με τις οποίες ολοκλήρωσε χθες, στο Αργοστόλι, την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της στην Κεφαλονιά, η υποψήφια Περιφερειάρχης
Γκερέκου: Θα είμαι εδώ έτσι κι αλλιώς! (βίντεο)
Πολιτική
27/04/2014 | 15:20

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

“Θα είμαι εδώ έτσι κι αλλιώς, κοινός στόχος η αγάπη για τα νησιά μας” ήταν οι φράσεις με τις οποίες ολοκλήρωσε χθες, στο Αργοστόλι, την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της στην Κεφαλονιά, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αντζελα Γκερέκου.

Η ομολογουμένως εντυπωσιακή και απλή κα Γκερέκου, εμφανίστηκε στον χώρο της παρουσίασης με κάποια καθυστέρηση, αλλά άφησε θετικά σχόλια στους παρευρισκομένους, αφού με την ομιλία της ουσιαστικά ανέλυσε τους στόχους, τις προτεραιότητες και τις προτάσεις του συνδυασμού της “Μεγάλο Ιόνιο”.

Μίλησε για την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών του Ιονίου, έκανε ειδική αναφορά στον Αντώνη Τρίτση, σχολίασε το σχέδιο ανασυγκρότησης για το Ληξούρι, ονομάζοντάς το “Think Lixouri”, έδωσε στοιχεία για την ανεργία και την θέση της περιφέρειας Ιονίων νήσων συνολικά με τις άλλες περιφέρειες της Ευρώπης και έδωσε έμφαση στον τουρισμό. Για τον τελευταίο είπε ότι πρέπει να εστιάσουμε στον ποιοτικό τουρισμό (θαλάσσιος, κρουαζιέρα, συνεδριακός), ώστε να υπάρξει επέκταση του μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξής του.

Παράλληλα, έθεσε τους στόχους του συνδυασμού της αναλύοντας έννοιες και τομείς, όπως πρωτογενής τομέας, πολιτισμός, σύγχρονο δίκτυο μεταφορών, ακτοπλοϊκό κόστος, νησιωτική πολιτική, υγειά και πρόνοια, κοινωνική αλληλεγγύη, εξωστρέφεια και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πριν την έναρξη της ομιλίας της κας Γκερέκου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσιλιμιδός, έκανε εκτενή αναφορά στην απόφασή του να είναι ξανά στα πολιτικά πράγματα του τόπου, την αυτοδιοίκηση, τη νησιωτική πολιτική και τον σεισμό που έπληξε το νησί μας το προηγούμενο διάστημα.

Στο τέλος της ομιλίας του και λίγο πριν δώσει τον λόγο στην Άντζελα Γκερέκου, παρουσιάσε τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του “Μεγάλο Ιόνιο” στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για τους/ τις: Γιώργος Βασιλόπουλος και Καλλινίκου Λίτσα από Ιθάκη, Αλεξανδράτος Δήμητρης, Αραβαντινού – Σιμωνέτου Λούσυ, Βαγγελάτος Ανδρέας, Γαβριελάτου Μίνα, Κοψαχείλης Παναγής, Μπάμπης Μινέτος, Μουρελάτου Πέννυ, Διιονύσης Πολλάτος, Σπανός Δημήτρης, Φραντζής Κωστής και Χρυσάφη Αναΐτ από την Κεφαλονιά.

gkerekou1 gkerekou2 gkerekou3 gkerekou4 gkerekou5 gkerekou6 gkerekou7 gkerekou8 gkerekou9 gkerekou10 gkerekou11 gkerekou13 gkerekou14

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer