Το Κέντρο είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) το πρωί και το απόγευμα
Επισκέψιμο το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου
Οικολογία
03/06/2014 | 17:30

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου που βρίσκεται στην “καρδιά” του Εθνικού Δρυμού (στην διασταύρωση 1 περίπου χλμ. μετά το κεντρικό Πάρκο Αναψυχής του Εθνικού Δρυμού στη θέση “Βούνος”). Ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προστασία και διαχείριση του Εθνικού Δρυμού, με το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης που διαθέτει βρίσκεται σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα στον Εθνικό Δρυμό και ανοίγει το Κέντρο στους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού. Το Κέντρο περιλαμβάνει μία ενδιαφέρουσα έκθεση για το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού, ενώ βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία στη κορυφή “Σταυρός” του Όρους Αίνος. Από το μπαλκόνι του κτηρίου, μπορείτε να θαυμάσετε μία υπέροχή θέα προς το Αργοστόλι, το Ληξούρι και την χερσόνησο της Παλικής.

Το Κέντρο είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) στις 10:00-13:00 το πρωί και στις 5:00-7:00 το απόγευμα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, μπορεί να λειτουργήσει για το κοινό και άλλες ημέρες και ώρες. Το προσωπικό του Φορέα οργανώνει ξεναγήσεις στο Κέντρο για σχολικές και άλλες ομάδες, ενώ το φυσικό περιβάλλον του Αίνου προσφέρεται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία, η παρατήρηση πουλιών κ.ά.

Επίσης, το Κέντρο μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία οργανωμένων ξεναγήσεων σε καθένα από τα πέντε μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού Αίνου, προσφέροντας στους επισκέπτες μία ημέρα γεμάτη όμορφες εμπειρίες σε ένα υπέροχο δάσος Ελάτης με πολλά σπάνια και ενδημικά είδη φυτών και σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς.

Σας περιμένουμε!

Εκ μέρους του προσωπικού και του Δ.Σ. του Φορέα,

Η Πρόεδρος

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Πατρών

periballontiko1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer