Πρόκειται για ένα έργο το οποίο η Δημοτική Αρχή Παρίση έχει εργαστεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να είναι οι σχετικές μελέτες έτοιμες και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.
Τρία εκατ. ευρώ για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου
Κοινωνία
31/01/2017 | 23:20

Η πιο σημαντική είδηση του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι εκείνη της ανακοίνωσης από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Σοφία Γαρμπή του θέματος περί έγκρισης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Ληξουρίου.
Πρόκειται για ένα έργο περί τα 3 εκατομμύρια, για το οποίο η Δημοτική Αρχή Παρίση έχει εργαστεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να είναι όλες οι σχετικές μελέτες έτοιμες και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις (ξεπεράστηκε και το πρόβλημα με την άδεια χρήσης ύδατος) που να επιτρέπουν την ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως εξήγησε η κα Γαρμπή, το έργο αποτελείται από δύο υποέργα, το ένα είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και το άλλο η αρχαιολογική επίβλεψη του έργου.
Παρόλα αυτά, αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μέρος της Αντιπολίτευσης, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να υποβαθμίσει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής αναφερόμενη άλλοτε στην ποιότητα του νερού, άλλοτε στην ποσότητα και άλλοτε στο τι συμβαίνει στο Ξι το καλοκαίρι…
Τις απαντήσεις πάντως σε όλα αυτά έδωσε με την τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος τόνισε αρχικά ότι το συγκεκριμένο είναι ένα πραγματικό έργο πνοής για το Ληξούρι και αποτελεί «ιστορική στιγμή» για το πολύπαθο Ληξούρι η σημερινή συζήτηση, αφού ουσιαστικά ξεκινά η προσπάθεια για τη δημιουργία του «νέου» Ληξουρίου.
Σχετικά μάλιστα με τις μελέτες του έργου, ο κ. Λυκούδης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατά την ανάληψη του Δήμου Κεφαλλονιάς από τον Αλέξανδρο Παρίση, η μελέτη που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή για το δίκτυο ύδρευσης δεν ήταν παρά «τέσσερα στρατσόχαρτα» τα οποία μάλιστα επεστράφησαν ως «απαράδεκτα» από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα… Ωστόσο, οι προσπάθειες του Δήμου Κεφαλλονιάς συνεχίστηκαν, οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν εκ νέου και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητείται στο ΔΣ η έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου.
Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω είναι ένα, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινά στο Ληξούρι και φαίνεται ότι αυτό είναι μόνο η Αρχή, αφού το επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Λυκούδη, θα ακολουθήσουν νέες εντάξεις, νέες δημοπρατήσεις, νέες υλοποιήσεις έργων!

garmph

Οι αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer