Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η καλή δουλειά που έχει γίνει από τους μηχανικούς της Κεφαλονιας αφού οι ζημιές στις κατασκευές ήταν μικρότερες σύμφωνα με τα μεγέθη των σεισμών.
Επίσκεψη φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών στην Κεφαλονιά!
Κοινωνία
06/07/2015 | 14:01

Κλιμάκιο φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλή τον καθηγητή του τμήματος κο Στέφανο Δρίτσο επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την σεισμόπληκτη Παλλική αλλά και άλλες περιοχές που είχαν κτήρια με ζημιές από τους περσινούς σεισμούς.
Ο καθηγητής κος Δριτσος είναι μέλος της επσιτημονικής επιτροπής του ΟΑΣΠ και θεωρήται από τους πιο ειδικούς στην Ελλαδα στην αποκατάσταση σεισμοπλήκτων κτηρίων.
Το κλιμάκιο των φοιτητών είχε την δυνατότητα να δει στην πράξη τεχνικές αποκατάστασης κτηρίων και να αποκτήσει μια πολλή καλή εικόνα των ζημιών του σεισμού.
Ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ , πολιτικός μηχανικός, Σταύρος Τραυλός, που ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου τμήματος , μαζί με μέλος του ΤΕΕ πολιτικό μηχανικό Κωστή Ρουχωτά ξενάγησαν τους φοιτητές στην σεισμόπληκτη Παλλική.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η πολλή καλή δουλειά που έχει γίνει από τους μηχανικούς και εργολάβους της Κεφαλονιας αφού οι ζημιές στις κατασκευές -ειδικά στα ιδιωτικά έργα- ήταν πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες σύμφωνα με τα μεγέθη των σεισμών.
Ο καθηγητής κ.Δρίτσος κατόπιν παράκλησης του προέδρου του ΤΕΕ κ.Τραυλού αποδέκτηκε με ιδιαίτερη χαρά να βοηθήσει σαν επιστημονικός σύμβουλος στον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων που έχει εξαγγείλει ο αντιπερειφερειάρχης κος Παναγής Δραγκουλόγωνας κατόπιν πρότασης του τοπικού ΤΕΕ. tee (2) tee (3)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer