Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας
Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2015 ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 Ομογένεια
16/10/2016 | 18:48

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α’ εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής  Επιτροπής, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM», στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015. Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την ακρίβεια των συγκεκριμένων ισχυρισμών, αλλά γνωρίζει ότι «πρέπει να μάθουμε την αλήθεια».

«Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘’Σχέδιο Β”, εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ψήφο στους ομογενείς

Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει με την ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας.

«Είναι ένα αίτημα πολλών δεκαετιών και ένα αίτημα το οποίο θα ικανοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από τους άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer