Για τους αυτοαπασχολούμενους, το να ανοίγουν την Κυριακή, σημαίνει σωματική και ψυχική εξόντωση με εφτά μέρες την εβδομάδα δουλειά, αλλά και οικονομική εξόντωση
Εμποροεπαγγελματικός: “Καμία Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα”
Κοινωνία
12/01/2015 | 11:05

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, στη συνεδρίαση που έγινε στις 10/1/2014, όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακάτικες Αργίες και στην πρόσκληση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό, αποφάσισε ομόφωνα τη θέση της διοίκησης που είναι: καμία Κυριακή τον χρόνο να μην είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Αυτό το μέτρο είναι στην κατεύθυνση της περαιτέρω μονοπώλησης της αγοράς. Είναι επιτακτική ανάγκη και επιλογή των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων που ήδη μαίνονται την αγορά, με μόνο στόχο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και εκτοπισμό των μικρών ΕΒΕ.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, το να ανοίγουν την Κυριακή, σημαίνει σωματική και ψυχική εξόντωση με εφτά μέρες την εβδομάδα δουλειά, αλλά και οικονομική εξόντωση αφού τα λειτουργικά έξοδα θα αυξηθούν και όσο για τον τζίρο, θα αφήσουμε τις άλλες έξι μέρες να απαντήσουν σε αυτό… Οι αλυσίδες των μεγαλοκαταστημάτων δεν έχουν τέτοια προβλήματα, αφού θα λειτουργούν στην πλάτη των εργαζόμενών τους.

Για τις γυναίκες συναδέλφους, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έχει ακόμα περισσότερη σημασία αφού ο ρόλος τους είναι τέτοιος που την ίδια στιγμή είναι εργαζόμενες, αλλά και μητέρες. Πώς θα μπορέσει η γυναίκα αυτοαπασχολούμενη να σταθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς αλλά και στις απαιτήσεις – ευθύνες των οικογενειακών της υποχρεώσεων;

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος

Μαρκάτος Μιχάλης

Ο Γεν. Γραμματέας

Λουκάκης Σπύρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer