Τώρα να δρομολογηθεί η κάλυψη των αναγκών για σύγχρονες ,ασφαλείς ,δημόσιες και δωρεάν υποδομές
ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Απαράδεκτη κατάσταση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην Παλλική»
Κοινωνία
08/04/2014 | 09:49

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο μεταστεγασμένο σε κοντέινερς Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Ληξουρίου (λόγω χαρακτηρισμού του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν – μετά το σεισμό – σε κατηγορία Δ΄!!!, δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για χρήση). Κυβέρνηση, επιλεξιμότητα της ΕΕ και τοπική διοίκηση αποδεικνύεται ότι έπαιξαν με ανθρώπινες ζωές, αφού χρόνια διαβεβαίωναν – παρά της καταγγελίες της ΕΛΜΕ-ΚΙ – για την ασφάλεια του κτιρίου. Με την ίδια «ευαισθησία» και «υπευθυνότητα» αντιμετώπισαν το ζήτημα της μεταστέγασης. Κυριολεκτικά το μεταστεγασμένο ΓΕΛ είναι πεταγμένο δίπλα στην αμμουδιά και μοιάζει περισσότερο με στρατόπεδο συγκέντρωσης παρά με σχολείο.

Αφού οι «υπεύθυνοι» χρησιμοποίησαν το παλιό γήπεδο του μπάσκετ στο συγκεκριμένο χώρο ως βάση για την εγκατάσταση των κοντέινερς, αφαιρώντας  κάθε δυνατότητα για να πραγματοποιηθεί έστω και ένα στοιχειώδες μάθημα στη Φυσική Αγωγή, αφού τοποθέτησαν το σχολείο δίπλα στην αμμώδη παραλία που γεμίζει με άμμο το χώρο του κάθε που θα φυσήξει, αφού δεν πήραν κανένα μέτρο για να λειτουργήσει το εργαστήριο φυσικών επιστημών και για να μην υπολειτουργεί το εργαστήριο πληροφορικής, αφού φρόντισαν να μην υπάρχει κυλικείο, αφού στα κοντέινερς μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μάθημα «κρυφού σχολείου» λόγω ανυπαρξίας ηχομόνωσης, αφού απολύθηκε και ο μοναδικός σχολικός φύλακας που εργαζόταν με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αφού…., τώρα παράτησαν αυτό το σχολείο αλλά και όλα τα άλλα κυριολεκτικά στην τύχη τους. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το ΕΠΑΛ Ληξουρίου λειτουργεί χωρίς εργαστήρια, αφού κατέρρευσε το μηχανουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί ακόμη ώστε οι μαθητές να κάνουν τα εργαστηριακά μαθήματα. Στον «αυτόματο» πιλότο και οι εργασίες αποκατάστασης για το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης…

Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, προσανατολισμένοι σταθερά να ανταποκριθούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαίτησαν κυρίως οι μεγάλοι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι (βλέπε ΣΔΙΤ και δήθεν «φιλάνθρωπες» προσφορές), υποβάθμισαν έως και εξαφάνισαν όλες τις βασικές λαϊκές ανάγκες και πρώτα αυτή της απρόσκοπτης και ασφαλούς δημόσιας και δωρεάν λειτουργίας των σχολείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι τα παραπάνω προβλήματα θα επιδεινωθούν ακόμη παραπέρα μπροστά στην προοπτική των εξετάσεων, ενδοσχολικών και πανελλαδικών, και θα κάνει αφόρητη την κατάσταση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ας μην ξεχνά κανείς τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα. Η παραπάνω κατάσταση επιβάλλει την αγωνιστική συσπείρωση μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών – εργαζομένων για να επιβάλλουν τις δικές τους διεκδικήσεις και κυρίως την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για Γυμνάσιο και Λύκειο Ληξουρίου (ένα από τα πέντε που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο Νομό) καθώς και νέου μηχανουργείου στο ΕΠΑΛ.

Για τα δικαιώματα του λαού στη δουλειά και στη ζωή αλλά και για την προάσπιση των συμφερόντων των σεισμόπληκτων και της νέας γενιάς των νησιών μας δίνουμε μαζικό «παρών»

στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ώρα 10.30 πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Αργοστόλι 08/04/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Γενικός Γραμματέας
Γαλιατσάτος Νικόλας

gewrgopoulos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer