Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης κωφεύουν εκθέτει τους ίδιους και αποκαλύπτει το τι υπηρετούν.
ΕΛΜΕΚΙ: Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών της Παλικής
Κοινωνία
08/10/2015 | 17:02

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την μαζική – μαχητική κινητοποίηση των μαθητών της Παλικής, της πιο σεισμόπληκτης περιοχής του Νομού. Τα αιτήματά τους σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές και αθλητικές υποδομές, για νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι, για κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για μέτρα στήριξης των σεισμόπληκτων και πλημμυρόπληκτων, είναι δίκαια. Την ίδια στιγμή πολύμορφη μάχη για το δικαίωμα στη μόρφωση δίνουν οι μαθητές στην Πάστρα και στη Σάμη. Οι δράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο πρόσφατο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο. Δείχνουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν δίνει συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική επέλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης κωφεύουν εκθέτει τους ίδιους και αποκαλύπτει το τι υπηρετούν.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το λαό του Νομού να κάνει δική του υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών του. Όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα έχουμε μπροστά μας ένα βαρύ αντιλαϊκό χειμώνα, αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση του υπόλοιπου αστικού πολιτικού κόσμου, θυσιάζει τη μόρφωση των μαθητών και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό των κερδών για το κεφάλαιο. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ των μονοπωλίων, αυτές είναι οι δεσμεύσεις των μνημονίων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε πολύμορφη συντονισμένη συνέχεια των αγώνων. Να οργανώσουμε συσκέψεις εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές στα σχολεία. Να μην αφήσουμε λεπτό χαμένο.
Να συμμετάσχουμε στα παλλαϊκά συλλαλητήρια που θα οργανωθούν από το ταξικό κίνημα τον Οκτώβρη.
Να κορυφώσουμε με
παγκεφαλληνιακή κάθοδο των σχολείων στο Αργοστόλι
στις 12 Νοέμβρη.
Αργοστόλι 08/10/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer