Δαβεβαιώνει η Δημ. Αρχή τους δημότες ότι, όλες οι πράξεις και ενέργειές της γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.
Δήμος: Μια απάντηση για τον βιολογικό καθαρισμό Σκάλας
Κοινωνία
08/10/2015 | 17:07

Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Σκάλας και τα προβλήματα που ανέκυψαν σε αυτό έχουν απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια. Τόσο με δημόσιες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις, όσο και με συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αφορμή όμως πρόσφατο «δημοσίευμα» του γνωστού για την εμπάθεια που τρέφει στην δημοτική αρχή παρα-site, που έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει βάναυσα τα όσα είπε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης, επανερχόμαστε στο θέμα για να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Από την πρώτη μέρα της θητείας του το 2010, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και η Δημοτική Αρχή «κληρονόμησαν» από τον πρώην Δήμο Ελειού-Πρόννων ένα «ακανθώδες» πρόβλημα που είχε να κάνει με το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Σκάλας.
Δεν είχε προλάβει καν να καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου ο Αλέξανδρος Παρίσης όταν παρέλαβε ένα πόρισμα της ΕΔΕΛ που απέντασσε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Σκάλας, καθώς διαπίστωνε προβλήματα τόσο σε ότι είχε να κάνει με το φυσικό αντικείμενο του έργου, όσο και με τον τρόπο ένταξής του, με τις ευθύνες να βαραίνουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελειού-Πρόννων.
Μπροστά στον κίνδυνο να κληθεί ο διάδοχος Δήμος Κεφαλλονιάς να πληρώσει από το ταμείο του τα 5.500.000 ευρώ του έργου (και άρα οι δημότες), η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία να αντικρούσει το πόρισμα της ΕΔΕΛ στις δικαστικές αίθουσες, αναθέτοντας την υπόθεση σε ένα από τα κορυφαία νομικά γραφεία της χώρας με ειδικότητα σε τέτοιες υποθέσεις.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής έφερε καταρχήν αποτέλεσμα αφού κατέστη εφικτή η αναστολή της απένταξης του έργου, ταυτόχρονα με την κατάθεση έφεσης κατά του πορίσματος της ΕΔΕΛ. Έτσι το έργο συνεχίστηκε κανονικά μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης.
Που βρισκόμαστε σήμερα; Το έργο του Βιολογικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πλην όμως έχει διακοπεί η χρηματοδότησή του, κάτι για το οποίο ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη (όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα στη χώρα), με συνέπεια ο εργολάβος αυτοδίκαια να μπορεί να διακόψει τις εργασίες. Είναι αδήριτη ανάγκη να ανοίξουν και πάλι άμεσα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή χρηματοδότησή του μέχρι την οριστική ολοκλήρωσή του.
Σε ότι αφορά στην έφεση του Δήμου, αναμένεται η οριστική δικαστική απόφαση που βρίσκεται στην τελική της φάση και η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί για αίσιο αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για την ταλαιπωρία και τις παλινωδίες με αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Υπογραμμίζει ότι αυτά είναι ευθύνες άλλων και καταγγέλει για μία ακόμη φορά την παραπληροφόρηση, τα ψεύδη και την εμπάθεια της «κίτρινης παραδημοσιογραφίας».
Τέλος, διαβεβαιώνει τους δημότες ότι, όλες οι πράξεις και ενέργειές της γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer