Σκληρή η απάντηση του αρχηγού της ΝΔ στον πρωθυπουργό από το βήμα της βουλής
Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης: “Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα, να δώσει τη λύση ο λαός”
Πολιτική
29/03/2016 | 21:07

Για συνεχή ψέματα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην εισήγηση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως η σημερινή συζήτηση για τη διαπλοκή συνιστά “αντιπερισπασμό”, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ευθέως την παραίτηση της κυβέρνησης.

“Κύριε Τσίπρα, αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να παραιτηθείτε. Ας δώσει τη λύση ο λαός, αν και δεν περίμενα να το ζητήσω αυτό μόλις δύο μήνες αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, όμως εδώ έχετε φτάσει τη χώρα. Και σύντομα θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός αυτής της χώρας”, είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ ο αρχηγός του κόμματος.

“Αφήστε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους”, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους δικαστές να καταγγέλλουν άμεσα απόπειρες παρέμβασης.

Ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει τις πρωτοβουλίες που είχε κάνει η ΝΔ για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε συνεννόηση με την Συγγρού.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως συγκάλεσε τη σημερινή συζήτηση για να “σπρώξει” την πολιτική ατζέντα της διαπραγμάτευσης. “Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, για να μη συζητάμε για το προσφυγικό, την φτωχοποίηση και την ανεργία”, είπε ο Κ. Μητσοτάκης δείχνοντας από το βήμα ένα σκίτσο του Αρκά.

“Από τις λάσπες της Ειδομένης, ο κ. Τσίπρας θέλει να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Την μία παριστάνει τον αριστερό και την άλλη βγαίνει φωτογραφία με τους Σοσιαλιστές και την κα. Γεννηματά. Σε λίγο θα περάσετε και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα!”, είπε καυστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως θέλει πάση θυσία να παραμείνει στην εξουσία.

“O δήθεν ανθρωπισμός της αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης”, συνέχισε, κατηγορώντας τν πρωθυπουργό πως αφήνει το λιμάνι του Πειραιά να γίνει μία νέα Ειδομένη κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

“Δεν ξέρω αν θέλετε να κάνετε μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Μάρδα.

Μιλώντας στη συνέχεια για την αξιολόγηση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα.

Χαρακτήρισε “αυτοεξευτελισμό” την κοινή παρουσία Καμμένου-Μουζάλα στην κυβέρνηση μετά το θέμα που είχε προκύψει προ ολίγων ημερών.

“Αποδειχθήκτε πιο παλιός και από το παλιό”, πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα”.

“Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την διακυβέρνηση είχατε μόνο σκοπό να χτίσετε τη δική σας νέα διαπλοκή. Αφαιρέσατε αρμοδιότητες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο. Είστε σαρξ εκ της σαρκός του δημαγωγικού λαϊκισμού που κυριάρχησε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια χάρη και στα ΜΜΕ”.

“Πατάσσετε συνεχώς την αριστεία γιατί δεν την αντέχετε, αλλά ούτε αυτή σας αντέχει. Για κάθε Καρανίκα που εσείς προσλαμβάνετε είναι μία γροθιά στην Ελλάδα που θέλει να αναπτυχθεί”, ήταν το σχόλιό του για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στον κ. Νικολούδη και την λίστα Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως τα λεφτά που εισπράχθηκαν το 2015 ήταν λιγότερα από αυτά του 2014.

“Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποιες άλλες λίστες. Τη λίστα φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα.

Τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και που ποτέ δεν ελέγχθηκαν. Θα την ονομάσω λίστα Αλεξιάδη.

Τη λίστα των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Θα την ονομάσω λίστα Κουρουμπλή.

Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην πραγματική οικονομία που δεν έγιναν. Θα την ονομάσω λίστα Σταθάκη”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer