Σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"
Εκδήλωση του Συλλόγου “Αγκώνα” προς τιμήν των Κ. Ευαγγελάτου και Ηλ. Τουμασάτου
Πολιτισμός
19/04/2017 | 09:40

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας», σας προσκαλεί την Τετάρτη 19/4/2017 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου προκειμένου να παραβρεθείτε σε εκδήλωση με τίτλο:

«Στο αντάμωμα των τεχνώνη ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων  του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» .

Συχνά οι αξιόλογοι άνθρωποι τιμούνται πρώτα εκτός της γενέτειράς τους. Η αναγνώριση έπεται ή πιθανά δεν  συναντά  ποτέ στον τόπο τους, όσους δεν την αξιώνουν αλλά πραγματικά  την δικαιούνται. Στόχος της διοργάνωσής μας, η παρουσίαση αυτών των δύο σημαντικών προσώπων του τόπου μας, απλά, εύληπτα , με ουσία, σεβασμό και ειλικρινή  πρόθεση. Προσδοκούμε  να γνωρίσουν όλοι, το μέγεθος του ταλέντου τους, την προσφορά τους στην τέχνη, στην λογοτεχνία, στην ζωντανή, ηχηρή, ανταγωνιστική πολιτισμική  εικόνα του νησιού μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.00 Έναρξη διοργάνωσης-Χαιρετισμοί

19.15 Παρουσίαση δραστηριοτήτων του νεοσύστατου ΠΣ «Αγκώνας» από την φιλόλογο, ραδιοφωνική παραγωγό και, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κα Γιάννα Κουλουμπή

19.30 Περιγραφή και παρουσίαση του εκπαιδευτικού,  νομικού  και λογοτέχνη κ.Ηλία Τουμασάτου από την φιλόλογο  Βασιλική Λεγάτου,  κάτοχο master  συγκριτικής λογοτεχνίας 20 ου αιώνα.

19.45 Χοροί από την ομάδα του Αγκώνα (ζεμπέκικο, χασάπικο, χασαποσέρβικο) υπό την καθοδήγηση του διδασκάλου τους κ. Κωνσταντίνου Κούρου.

20.00 Περιγραφή και παρουσίαση του εικαστικού, καλλιτέχνη και ποιητή  κ. Κώστα Ευαγγελάτου από τον  κ. Ηλία Τουμασάτο

20.15  Παιδική Χορωδία Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου

  1. ΑΠΟΨΕ  ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ  ΜΟΥ (ΑΡΕΚΙΑ), 2. ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ (ΑΓΝΩΣΤΟΥ), 3. ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ (ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ), 4. ΥΜΝΟΣ  ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  (Ν. ΓΑΡΜΠΗ – Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ)

20.30 Ανδρική Χορωδία Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου

  1. 1. ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ   (Δ.ΛΑΥΡΑΓΚΑ), 2. ΧΑΣΑΜΕ  ( Κ. ΧΑΤΖΗ), 3. ΣΤΑ ΧΕΙΛΙ ΜΑΣ  (Λ. ΚΟΚΟΤΟΥ)
  2. ΠΙΚΡΙΑ  (Θ.ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ – ΚΑΒΒΑΔΙΑ)

Στο  πιάνο  συνοδεύει  ο  Γρηγορης  Βλαχουλης ενώ  στο  φλάουτο  η  Μαργαρίτα  Μποζά.

Χορωδία Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου

Η Παιδική Χορωδία Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου απαρτίζεται από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 16 ετών. Συστάθηκε τον Απρίλιο του 2014, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Νικόλαου Μεσσάρη και του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου. Κίνητρο για τη δημιουργία της η αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι και η παντελής έλλειψη παιδικών χορωδιών στην Κεφαλονιά. Σκοπός της είναι η καλλιέργεια των παιδιών με την επίμονη και σοβαρή προσπάθεια που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική και η μεταλαμπάδευση στα παιδιά της κουλτούρας και της παράδοσης του νησιού μας. Η χορωδία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιδιά, ώστε να αναπτυχθεί ένα φυτώριο ταλαντούχων χορωδών. Από το Σεπτέμβριο του 2015 λειτουργεί και τμήμα προ-παιδικής χορωδίας.

Η   ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΟΡΩΔΙΑ   ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕ  CD   ΜΕ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥΣ  ΥΜΝΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΤΟ  ΟΠΟΙΟ  ΚΑΙ  ΔΙΕΝΕΙΜΕ  ΔΩΡΕΑΝ  ΣΤΑ   ΣΧΟΛΕΙΑ   ΤΟΥ  ΝΗΣΙΟΥ  ΜΑΣ  ΩΣ  ΜΙΚΡΟ  ΔΕΙΓΜΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ   ΝΕΕΣ  ΓΕΝΙΕΣ.  ΤΟΝ  ΟΚΤΩΒΡΙΟ  ΤΟΥ 2016  ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ  ΤΟ  ΝΗΣΙ  ΜΑΣ  ΣΤΟ   2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ  ΝΗΣΩΝ  ΟΠΟΥ   ΚΑΙ  ΑΠΕΣΠΑΣΕ  ΤΙΣ   ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ  ΚΡΗΤΙΚΕΣ.

Η ΑΝΔΡΙΚΗ  ΧΟΡΩΔΙΑ   ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ   ΑΠΟ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ  ΧΟΡΩΔΟΥΣ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΕΝΩΣΕ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΣΥΝΟΛΟ  Η  ΑΓΑΠΗ  ΤΟΥΣ ΓΙΑ  ΤΟ  ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ  ΠΟΙΟΤΙΚΟ   ΤΡΑΓΟΥΔΙ.  ΙΔΡΥΘΗΚΕ  ΤΟΝ  ΑΠΡΙΛΙΟ   ΤΟΥ 2015

Εκ του ΔΣ του ΠΣ «ΑΓΚΩΝΑΣ»

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer