Με βραβεύσεις σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων και παρουσίαση των δράσεών του έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος.
Εντυπωσιακή η “πρώτη” του πολιτιστικού συλλόγου “ΑΓΚΩΝΑΣ” [εικόνες + βίντεο]
Πολιτισμός
20/04/2017 | 14:08

Της Γιάννας Κουλουμπή

Με βραβεύσεις σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων και παρουσίαση των δράσεών του έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΓΚΩΝΑΣ”, χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Στο αντάμωμα των τεχνών – η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» και την παρουσίαση έκανε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Γεράσιμος Δαναλάτος. Είχε προηγηθεί σύντομος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ευάγγελου Κεκάτου, του Προέδρου του Δ.Σ του συλλόγου κ. Παρίση Κουλουμπή και του Προέδρου της Τ.Κ. Αγκώνα κ. Σπύρου Τουμασάτου.

Ακολούθως, έγινε παρουσίαση δραστηριοτήτων του νεοσύστατου Π.Σ «ΑΓΚΩΝΑΣ» μέσω προβολής βίντεο και η συνέχεια δόθηκε στην φιλόλογο Βασιλική Λεγάτου (κάτοχο master συγκριτικής λογοτεχνίας 20 ου αιώνα), η οποία έκανε περιγραφή και παρουσίαση του εκπαιδευτικού, νομικού και λογοτέχνη κ.Ηλία Τουμασάτου. Η βράβευσή του έγινε από την Ελίνα Μεσολωρά, παλιά μαθήτρια και φίλη του κ. Τουμασάτου.

Τα χορευτικά τμήματα του Αγκώνα χόρεψαν αμέσως μετά κάνοντας αφιέρωμα στην Μικρά Ασία με ζεϊμπέκικο, χασάπικο και χασαποσέρβικο και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του εικαστικού, καλλιτέχνη και ποιητή κ. Κώστα Ευαγγελάτου από τον κ. Ηλία Τουμασάτο. Την βράβευσή του έκανε η Βάνια Σαμόλη.

Η βραδιά έκλεισε με την Γαλλική χορωδία Αργοστολίου (παιδικό τμήμα και ενηλίκων), χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό που τους καταχειροκρότησε. Μαέστρος ήταν ο Άγγελος Μουρελάτος, στο φλάουτο η Μαργαρίτα Μποζά και στο πιάνο ο Γρηγόρης Βλαχούλης.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι την βραδιά τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΔΑΚΙ Παναγής Βανδώρος, ο πρόεδρος ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκόσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θηνιάς Παναγής Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζόλων Γιώργος Απέργης, ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος του ΙΚΙ κ. Ηλίας Μπεριάτος κ.α.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer