Εγκαινιάστηκε το νέο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Λυκείου στην περιοχή Φαραώ, στο Αργοστόλι, σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Εγκαίνια με… αυτοκριτική από τον Μπαλάφα (βίντεο)
Κοινωνία
12/09/2016 | 13:15

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Εγκαινιάστηκε το νέο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Λυκείου στην περιοχή Φαραώ, στο Αργοστόλι, σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.  Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μπαλάφας, η Βουλευτής του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης έκοψαν την κορδέλα και εισήλθαν στο κτίριο για να δουν τους χώρους από κοντά.

Το πρόγραμμα μέχρι και χθες το βράδυ περιελάμβανε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα τόσο για τα εγκαίνια των δύο λυκείων όσο και για τη σύσκεψη (που ποτέ δεν έγινε…) στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης από τους σεισμούς το 2014. Τελικά, αργά χθες το βράδυ διέρρευσε (πρώτο το e-kefalonia.net δημοσίευσε την αναβολή της επίσκεψης) ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει  το νησί της Θάσο από τις πυρκαγιές, ο Πρωθυπουργός εκτάκτως θα μεταβεί εκεί.  Έφτασε όμως το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Κεφαλλονίτης κ. Γιάννης Μπαλάφας, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή του νομού μας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και τις ευχές του ιδίου για καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές, στο βήμα ανήλθε ο Διευθυντής της Β’βάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Μαρκάτος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και σχολίασε πως «επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια και επίπονες προσπάθειες, εγκαινιάζεται και παραδίδεται αυτό το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στην μαθητική κοινότητα». Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γκούσης αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει φέτος για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά, αλλά και σε κάποιες αλλαγές που σχεδιάστηκαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται ήδη από φέτος σε γυμνάσια και λύκεια.

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις του κ. Γκούση (με βάση τα λεγόμενα του κ. Γεωργόπουλου), ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ κ. Διονύσης Γεωργόπουλος, τελικά ανήλθε στο βήμα του λόγου και σχολίασε με δεικτικό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η Παιδεία και ειδικά η υποβάθμιση της γενικής παιδείας των μαθητών.

Από την πλευρά των γονέων μίλησε ο κ. Διονύσης Γαρμπής (από την ένωση γονέων και κηδεμόνων), τονίζοντας ότι σήμερα εγκαινιάζεται ένα καινούριο σχολείο, αλλά είναι ευθύνη όλων να αξιοποιηθεί και να συντηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης χαρακτήρισε ημέρα γιορτής τη σημερινή και εξέφρασε τη χαρά του που δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μέσα σε αυτό το σύγχρονο σχολείο να στεγάσουν τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο. Παράλληλα, είπε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να καταργηθεί στο μέλλον η χρήση αιθουσών προκάτ στο νησί μας.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος. Μίλησε για τα 20 χρόνια που χρειάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα γιορτής και χαράς, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, αλλά και τα όσα πρέπει ακόμη να γίνουν, αφού υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και προβλήματα. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να ενταχθεί το έργο το 2012 στο ΕΣΠΑ και να γίνει προσπάθεια στο μέλλον να ολοκληρώνονται τα έργα πιο γρήγορα. Τόνισε τέλος ότι προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι τα σχολεία και για αυτό δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς, ειδικά στην Παλική.  «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία που δεν λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, είναι μήνυμα προς όλους αυτό και πρέπει να σπεύσουμε γιατί δεν γίνεται να λειτουργούν τα σχολεία με τέτοιες συνθήκες» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους μαθητές.

Ο κ. Μπαλάφας μίλησε τελευταίος και μετά τις απαραίτητες αναφορές στο ρόλο του σχολείου και την πολιτική που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας, παραδέχτηκε πως έχουν γίνει τρομερές καθυστερήσεις στα έργα της αποκατάστασης λόγω τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, που οφείλει όμως η Κυβέρνηση να ξεπεράσει. «Αυτό είναι μια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό», είπε ο κ Μπαλάφας, «αλλά και μια αυτοκριτική από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως ακολούθησε περιήγηση στους χώρους των σχολείων, κέρασμα παραδοσιακών γλυκών και ποτών, αλλά και όμορφη γιορτή με καντάδες, πάντα με τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων.

Καλή σχολική χρονιά στους φίλους μας μαθητές, καλή δύναμη και υπομονή σε γονείς και καθηγητές ευχόμαστε!

egkainia-likeia-2 egkainia-likeia-3 egkainia-likeia-4 egkainia-likeia-5 egkainia-likeia-6 egkainia-likeia-7 egkainia-likeia-8 egkainia-likeia-9 egkainia-likeia-10 egkainia-likeia-11 egkainia-likeia-12 egkainia-likeia-13 egkainia-likeia-14 egkainia-likeia-15 egkainia-likeia-16 egkainia-likeia-17 egkainia-likeia-18 egkainia-likeia-19 egkainia-likeia-20 egkainia-likeia-21 egkainia-likeia-22 egkainia-likeia-23 egkainia-likeia-24 egkainia-likeia-25 egkainia-likeia-26 egkainia-likeia-27 egkainia-likeia-28 egkainia-likeia-29 egkainia-likeia-30 egkainia-likeia-31 egkainia-likeia-32 egkainia-likeia-33 egkainia-likeia-34 egkainia-likeia-35 egkainia-likeia-36 egkainia-likeia-37 egkainia-likeia-38 egkainia-likeia-39 egkainia-likeia-40 egkainia-likeia-41 egkainia-likeia-42 egkainia-likeia-43 egkainia-likeia-44 egkainia-likeia-45 egkainia-likeia-46 egkainia-likeia-47 egkainia-likeia-48 egkainia-likeia-49 egkainia-likeia-50 egkainia-likeia-51 egkainia-likeia-52 egkainia-likeia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer