Η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και άλλοι 15 συνυπογράφουν κείμενο για τον Νίκο Ρωμανό
Δώστε την ευκαιρία της Παιδείας στον Νίκο Ρωμανό
Πολιτική
06/12/2014 | 15:50

«Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει» Αλμπέρ Καμύ

26η μέρα απεργίας του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλού Νίκου Ρωμανού, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για φοίτηση στην σχολή που εισήχθει τον περασμένο Μάιο.

Η δικαστική και πολιτική ηγεσία, απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Ρωμανού παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαιοσύνης ακόμα και αυτής της ίδιας αστικής δημοκρατίας που με μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «Πίστεως στους δημοκρατικούς θεσμούς» λένε πως υπερασπίζονται. Εν τέλει αποδεικνύονται κενά ρητορικά σχήματα και ο τρόπος που πραγματοποιούνται καθορίζει και εξυπηρετεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες πολιτικές τους σκοπιμότητες όταν:

-Κυβερνάνε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακυρώνοντας τον ρόλο του  κοινοβουλίου

-Αποσαθρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα

-Μειώνουν τους μισθούς και κάνουν απολύσεις

-Ξεπουλούν την δημόσια περιουσία

-Συρρικνώνουν τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες

-Ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση κάθε  εξεγερτικής διάθεσης

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, και να πείσει για

την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων, επιστρατεύει το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο που την υπηρετεί. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται η δήθεν απειλή της τρομοκρατίας, κατασκευάζοντας εχθρούς της «δημοκρατίας», σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνίας, προετοιμάζοντάς την να πεισθεί για την αναγκαιότητα μέτρων που περιορίζουν ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες.

Στόχος να δημιουργήσουν έναν τύπο ανθρώπου ηθικά, κοινωνικά , ψυχικά και πολιτικά αποδιοργανωμένο, άρα υποταγμένο και διαχειρίσιμο.

Η στάση του Νίκου Ρωμανού αντιβαίνει σ’ αυτό το μοντέλο και παίρνει διαστάσεις σημειολογικής αξίας. Αυτό αυτομάτως τον καθιστά επικίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ως κοινωνία πρέπει να ανιδράσουμε, να μην επιτρέψουμε ένας νέος άνθρωπος να χάσει τη ζωή του επειδή διεκδικεί το αυτονόητο.

Η λύση που απεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης για δήθεν ηλεκτρονική παρακολούθηση των μαθημάτων, περαν του γεγονότος ότι είναι ανέφικτη μέσα στη φυλακή, αντίκειται και σε κάθε έννοια κοινωνικής επανένταξης.

Οι Νορβηγοί έδωσαν άδεια στον μακελάρη Μπρέιβικ να σπουδάσει, αλλά εμείς, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, δείχνουμε το πιο σκληρό και ανελέητο πρόσωπό μας σε έναν νεαρό που το σύστημα προσπαθεί να εξοντώσει.

Να απαιτήσουμε τώρα την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, «χωρίς αστερίσκους» στον Νίκο Ρωμανό.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βάσω Λεοντάκη

Γεράσιμος Χιόνης

Γιάννης Απέργης

Γιάννης Βαρούχας

Γιάννης Ψαρράς

Ελένη Τζιβρά-Χιόνη

Λένα Ζαχαρή Αντωνάτου

Μαρία Πελεκάνου

Μαρία Ραζή

Νίκη Παπαγιάννη

Νίκος Γιαννουσάκης

Παναγής Μοσχόπουλος

Χαρά Ανδρεάτου

Χάρης Φουρναράκης

Χρήστος Ψαρράς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer