Η ΝΕ του ΤΕΕ και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μέσα από τη συνεργασία τους μπορούν να πετύχουν πολλά, όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία.
Διονύσης Κατερέλος: Δήλωση υποψηφιότητας στις εκλογές του ΤΕΕ
Κοινωνία
08/11/2016 | 01:06

Αξιότιμες και αξιότιμοι συνάδελφοι,

Με το παρόν θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ συνάδελφο Γιώργο Στασινό που με προσκάλεσαν να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ της πατρίδας μας της Κεφαλονιάς και την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδος. Συνεχίζοντας την παραταξιακή υποθήκη που καταθέτει ο νυν πρόεδρος της ΝΕ Κεφαλονιάς συνάδελφος Σταύρος Τραυλός, επιθυμώ με τις μικρές μου δυνάμεις να συνεισφέρω στην αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων του κλάδου μας, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλαπλές επιθέσεις, συγκυριακές και θεσμικές όσο και αυτών του τόπου μας. Οι Μηχανικοί της Κεφαλονιάς, μετά την έμπρακτη εθελοντική προσφορά τους κατά τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Κεφαλονιά και το Ληξούρι ιδιαίτερα, βλέπουν δυόμισι χρόνια μετά, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, την ανάλγητη συμπεριφορά των καθ’ ύλην αρμοδίων (και συναδέλφων δυστυχώς) απέναντι στον τόπο μας. Όλα όσα ειπώθηκαν και εν πολλοίς δρομολογήθηκαν την περίοδο των σεισμών, έχουν μείνει κενό γράμμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα.

Μια ισχυρή ΔΚΜ, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό και σε κεντρικό, με Πρόεδρο του ΤΕΕ το Γιώργο Στασινό, είναι σε θέση να οδηγήσει το ΤΕΕ στο να επιτελέσει αυτό που είναι ο σκοπός του: να αποτελέσει τον Τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας, αλλά και τον ελεγκτή των έργων της Πολιτείας, προς όφελος των Πολιτών. Κάτι που για μακρό χρονικό διάστημα έχει ατονήσει προς ζημία των αυτών Πολιτών. Προσωπικά, μελετώντας τις θέσεις της ΔΚΜ, θεωρώ ότι όντως αποτελούν σοκ ανάπτυξης για τη χώρα, αλλά και για την Κεφαλονιά.

Επιπλέον, έχοντας εργαστεί στον ερευνητικό και τον Ακαδημαϊκό χώρο για πάνω από είκοσι χρόνια, θεωρώ αναγκαία και προς το κοινό και το κοινωνικό όφελος την άμεση σύνδεση του Τεχνικού Κόσμου με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Στην Κεφαλονιά, η απερχόμενη διοίκηση της ΝΕ του ΤΕΕ εργάστηκε ήδη επιτυχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτή την παρακαταθήκη πρέπει να συνεχίσουμε. Η ΝΕ του ΤΕΕ και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μέσα από τη συνεργασία τους μπορούν να πετύχουν πολλά, όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία. Στόχος μου ως μέλους της ΝΕ Κεφαλονιάς και Καθηγητή του ΤΕΙ είναι να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αυτή η συνεργασία. Αυτό για μένα είναι η δεοντολογική εκμετάλλευση της όποιας θέσης κατέχει ο καθένας μας, προς το κοινό όφελος.

Για όλα τα παραπάνω σας καλώ στις 20 του Νοέμβρη να στηρίξετε τη ΔΚΜ

Σας ευχαριστώ

Διονύσης Θ. Γ. Κατερέλος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Αν/τής Καθηγητής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer